Yabancı Uyruklu Vatandaşlardan ATATÜRK Gecesi

  • 04 Ekim 2018
  • 1168

Manavgat’ta yaşayan yerleşik yabancılar (yabancı uyruklu vatandaşlar) 'Yabancıların Gözünden Neden Atatürk?' etkinliklerini yoğun istek üzerine ikinci kez düzenledi.

Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) ve Manavgat Belediyesi tarafından Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe ilçede yaşayan yerleşik yabancılar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşuyla başlayan program İstiklal Marşı'mızın işaret diliyle okunmasıyla devam etti. 

Programda görev alan yabancı uyruklu vatandaşlar Atatürk'ün anılarını okudu. Yabancı uyruklu çocuklar İzmir Marşı ve Ben Seni Görmeden Sevdim parçası ile konuklara duygusal anlar yaşattı. Gecede, İzmir marşı Rusçada okunarak bir ilke imza atıldı. 

Yabancıların Atatürk ile ilgili düşünceleri, belgeseller, vals, bale ve müzik dinletisiyle devam eden program, onuncu yıl marşımızın Türk bayrakları ile okunmasıyla sona erdi.

MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı; "Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğumuz sevgi ve saygıyı bir nebze de olsa göstermek, ülkemize ve insanlarımıza bir umut ışığı uyandırmak adına bu programı yaptık. Amacımız dünya dostluğunu Manavgattan duyurabilmektir. Renk, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın bugün Atatürk için bir araya toplandık. Mustafa Kemal'in bizlere emanet etmiş olduğu Cumhuriyeti ilelebet koruyacağımıza söz veriyoruz." ifadelerinde bulundu.  (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler