Deniz Baykal anılarda yaşıyor

11 Şubat 2023 tarihinde hayatını kaybeden Türkiye ve Antalya siyasetine 55 yıl damgasını vuran usta siyasetçi seçmenleri ile çektirdiği hatıralarda yaşıyor.

  • 21 Kasım 2023
  • 11356

Bir dönem Bülent Ecevit Hükümetlerin de Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile  Anasol D hükümetinde Dışişleri Bakanlığı yapan  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin İkinci Kurucu Genel Başkanı ünvanı yanısıra Antalya'yı en uzun süreli Meclis'te temsil  sahip parlamenter. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 11 Dönem TBMM'de CHP'den Antalya'dan en uzun soluklu temsil eden milletvekili,85 yaşında hayatını kaybeden Deniz Baykal Antalya'ya geldiğinde en fazla uğradığı ilçelerden biride Manavgat.

Merhum Deniz Baykal ile babasının geçmişte CHP Manavgat İlçe Başkanlı döneminden yakın dostlukları bulunan Manavgat’taki bir isim Numan Ünal," 11 Şubat tarihinde sadece Kurucu Genel Başkanımızı değil 50 yılını ülke ve Antalya siyasetinde damga vurmuş değerli bir devlet adamını kaybettik. Rahmetli Deniz Baykal ile merhum babam CHP Manavgat İlçe Başkanlığı yaptığı dönemden yakın dostluğumuz vardı. Rahmetli Deniz Baykal Manavgat'a geldiğinde yada başka bir yerde gördüğünde sevgisini sarılarak ve yanaklarımı sıkarak gösterirdi. Merhum Baykal'ın babam ile yıllara bağlı dostluğu olduğu için Manavgat'a geldiğinde evimize uğrardı. Beyin kanaması sonrası uzun bir tedavi süreci geçirdiği için eskisi gibi fazla görüşemedik. Allah rahmet eylesin. İkinci Kurucu Genel Başkanımız Deniz Baykal Birlikte çektirdiğimiz hatıralar ile kalbimizde yaşıyor. Mekanı  cennet olsun 85 yıl dolu dolu hayat yaşadı."diye konuştu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

 



Deniz Baykal anılarda yaşıyor

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler