Tünektepe teleferik faciasında 5 kişi tutuklandı

1 kişinin yaşamını yitirdiği 17 kişinin de yaralandığı Antalya’da Konyaaltı Tünektepe Teleferik kazasında 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığı, 8'i için adli kontrol kararı verildiği, 1 kişinin serbest bırakıldığını açıklandı.

  • 15 Nisan 2024
  • 1374

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir” açıklamasında bulundu.

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI DA TUTUKLANANLAR ARASINDA

Tutuklananlar arasında ilgili dönemin ANET Genel Müdürü olan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bulunuyor.

Kocagöz'ün yanı sıra mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice de taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 vatandaşın yaralandığını, kabinlerde mahsur kalanların kurtarıldığını ifade etti.

Olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığında adli soruşturma başlatıldığını hatırlatan Tunç, bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısı'nın koordinasyonunda 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve bir elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapıldığını ve ön rapor hazırlandığını belirtti. (Haber Merkezi)



Tünektepe teleferik faciasında 5 kişi tutuklandı

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler