Valilikten “Resmi İlan” açıklaması

  • 22 Ekim 2020
  • 342

Antalya Valiliği “Resmi İlan Verilmesi İle İlgili Hususlar” konusunda bir genelge yayımladı. Genelgede, “Basın İlan Kurumu aracılığıyla süreli yayınlarda neşrinin gerçekleştirilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi” istendi.

 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Resmi İlan Verilmesi İle İlgili Husular” konusunda bir genelge yayımladı. Genelgede resmi ilanların, 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun 29 uncu maddesinde, “Kanun, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve yönetmeliklerle yayınlanması mecburi olan (Özel dernekler hariç) veya genel ve katma bütçeli dairelerle il özel idareleri, belediyeler, köyler ve İktisadi Devlet Teşekkülleri ve sermayesinin yarısından fazlası kamu hukuku tüzel kişilerine ait bulunan teşekküllerin verdikleri, reklam mahiyetini taşımayan ilanlar, resmi ilan sayılır” şeklinde tarif edildiği belirtildi.

 

Antalya Valiliği tarafından Resmi İlan ile ilgili yayımlanan genelgenin devamı şöyle:

“Ayrıca, aynı Kanunun “Resmi İlanların Yayınlanması” başlıklı 31 inci maddesinde

‘Resmi ilanlar, Basın İlan Kurumunun şubesi bulunan yerlerin Belediye hudutları içinde bu şubeler aracılığı ile yayınlatılır…’ hükmü yer almıştır.

Kamu Hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan veyahut kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihaleleri, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre yapılmakta olup, aynı Kanunun 2 nci maddesinde Kanun kapsamına giren idareler sayılmak suretiyle belirtilmiştir.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun “Temel İlkeler” başlıklı 5 inci maddesinin birinci fıkrasında ‘İdareler, bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur’ ifadesi yer almaktadır.

İlimiz genelinde “Doğrudan Temin” usulünün, genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak ya da alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi, Kamu İhale Kanununda belirtilen hükümlerin dışına çıkılmaması, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması, ihalenin ilanına ilişkin hükümlerin yerine getirilerek olası itiraz ve iptallerin önüne geçilmesi için Basın İlan Kurumu aracılığıyla süreli yayınlarda neşrinin gerçekleştirilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler