Vali Karaloğlu Cemaleddin-i Seydi Cami ve Türbesi inşaatını inceledi

  • 22 Ekim 2018
  • 1235

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, tarihi ve kültürel alanları incelemek üzere geldiği Manavgat’ta, Seydiler Mahallesi’nde yapılmakta olan Cemaleddin-i Seydi Cami ve Türbesi inşaatını inceledi.

Cuma günü Manavgat’a gelen ve Side’de tarihi ve kültürel alanları ziyaret eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Seydiler Mahallesi’nde yapımı devam eden Cemaleddin-i Seydi Cami ve Türbesi inşaatını, Cuma namazının ardından ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Namaz çıkışı önce Cemaleddin-i Seydi’nin türbesine giden ve bilgi alan Vali Karaloğlu’na proje mimarı Osman Ali Eciş tarafından caminin yapımı hakkında bilgi verildi. Selçuklu mimarisi ile yapılmakta olan külliyenin tamamlandıktan sonra ki halini de görmek istediğini belirten Vali Karaloğlu, daha sonra Cemaleddin-i Seydi Cami ve Türbesi Yaptırma Vakfı’nın verdiği yemeğe katıldı.

Vali Karaoğlu, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve vakıf ile STK temsilcilerinin de katıldığı ziyaret sırasında, Bosna Hersek’ten gelen bir turistin de ricasını kırmayarak fotoğraf çektirdi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler