Ukrayna Ankara Büyükelçisi’nden Vali Karaloğlu’na ziyaret

  • 22 Ekim 2018
  • 76498

 

Vali Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Euroasia Air Show için Antalya’ya gelen Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’yı makamında kabul etti.

Vali Karaloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Sybiha'ya iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Antalya ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin son zamanda büyük gelişme gösterdiğine dikkati çekti.

Bu kapsamda iki ülke arasındaki turist sayısında gözle görülür artış olduğunu belirten Karaloğlu, "Ukrayna ve Türkiye dost iki ülkedir. Karadeniz'i de iki ülkenin ortak değeri olarak görüyoruz. Türkiye'ye gelen turist sayısı 500 binden 800 bine çıktı." dedi.

Vali Münir Karaoğlu, Eurasia Airshow'a büyük önem verdiklerini, fuarda 5 gün boyunca Ukranya uçaklarının ülkelerini temsil etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Büyükelçi Sybiha da Antalya'ya Eurasia Airshow vesilesiyle geldiğini, Ukrayna'nın Antonov Şirketi'nin fuara katılacağını ve iki uçağın ülkelerini temsil edeceğini aktardı.

Antonov uçaklarının dünyanın en büyükleri olduğuna işaret eden Sybiha, "Ukrayna sıfırdan sonuna kadar uçak yapabilen nadir ülkelerden biri durumunda. Fuara katılacak iki Antonov uçağı da hem askeri hem de sivil havacılık için kullanılabiliyor." ifadesini kullandı.

Ukrayna'dan Antalya'ya çok sayıda turist geldiğini de vurgulayan Sybiha, yıl sonuna kadar Antalya'da konsolosluk açmayı istediklerini belirterek, Vali Karaloğlu’ndan destek istedi.

Vali Karaloğlu ziyaret sonunda Büyükelçi Sybiha’ya Antalyanın su altı zenginliklerini anlatan Su Altı Cenneti Antalya” kitabını hediye etti. (Haber Merkezi)

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler