Tutuklanmama talebi ret edildi

  • 12 Haziran 2023
  • 638

Serik’te suç örgütü lideri ‘Lotu Guli’ lakaplı Nadir Salifov’un öldürülmesi olayıyla ilgili davanın görülmesine

Geçtiğimiz günlerde Manavgat 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilginç bir mahkeme vardı.

Serik’te suç örgütü lideri ‘Lotu Guli’ lakaplı Nadir Salifov’un öldürülmesi olayıyla ilgili davanın görülmesine devam edilirken sanık Namiq Caniyev’in avukatı Bülent Polat, müvekkilinin savunma yapmak istediğini ancak tutuklanmama garantisi veya ifadesinin bulunduğu ülkede alınmasını istedi. Mahkeme heyeti avukatın taleplerini reddetti.

Serik’in Boğazkent Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelin alakart restaurantında 20 Ağustos 2020 günü saat 00:00 sıralarında silahlı suç örgütü lideri Nazır Azizoğlu kimliğini kullanan ‘Lotu Guli’ lakaplı Nadir Salifov, yakın adamlarından Khagan Zeynalov tarafından tabancayla kafasına 2 el ateş ederek öldürülmüştü. Nadir Salifov’un adamlarının karşı ateş açmasıyla yaralanan Khagan Zeynalov, otelden kaçarak kendisini bekleyen Amir Hamidli’nin kullandığı kiralık otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı. Ağır yaralanan Nadir Salifov, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından hastaneye götürüldü. Salifov, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Denizli’de polisin gerçekleştirdiği yol uygulamasında şüpheliler Khagan Zeynalov ve Amir Hamidli yakalanırken otomobilde yapılan aramada şüphelilerle birlikte bir tabanca ve bıçak ele geçirildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından sevk edildikleri Serik Sulh Ceza Hakimi tarafından ‘kasten öldürmek’ suçundan tutuklandı. Olayın 18 Ağustos 2016’da Beşiktaş’ta öldürülen ‘Lenkaranski’ lakaplı Rovshan Canıyev cinayetinin intikamını almak amacıyla işlendiği belirlenirken yürütülen soruşturma kapsamında değişik tarihlerde Ali Movlamlı, Amir Hamidli, Cemal Hasanov, Jafar Alizada, Khagan Zeynalov, Khanımnisa Mammadova, Namiq Janiyev, Resul Gasanov, Umid Najafov ile Cemil Keleş, Erkan Aşan ve Avukat N. A. gözaltına alındı. Şüphelilerden avukat N.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğer şüpheliler tutuklandı. Olayla ilgili olduğu tespit edilen Cemal Hasanov, Jafar Alizada, Khanımnisa Mammadova, Namiq Janiyev hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheliler hakkında ‘kasten öldürme’, kasten öldürmeye yardım’ etme suçlarından değişik cezalar istendi. İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından Manavgat 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayete ilişkin davanın görülmesine başlandı. Davanın 4’ncü duruşmasında sanıklar Khagan Zeynalov İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda, Amir Hamidli İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda,  Rasul Gasanov ile avukatı Bakthiyar Jafarov; Ali Movlamlı ile avukatı Rövşen Zarbaliyev ile Ümit Najafov’un avukatı Burcu Türkyılmaz'ın Maltepe 3 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, başka suçtan hükümlü sanık Umıd Najafov’un ise Tekirdağ 1 Nolu  T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılıyla katıldı. Duruşmada diğer sanıklar ve avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada hakkında yakalama kararı bulunan ve yurt dışında olduğu belirlenen Namiq Caniyev’in avukatı Bülent Polat, müvekkilinin kardeşi Rövşen Canıyev’in 2016 yılında İstanbul’da öldürüldüğünü belirterek, “Müvekkilim Bakırköy’de bir AVM’de yemek yerken Şirinler Suç Örgütü mensupları ile tesadüfen karşılaşmış ve sohbet ettikleri sırada hakkında yakalama işlemi yapılmıştır. Müvekkilimizden ele geçen suç unsuru olmamıştır. Zaten ifadesine müteakip serbest bırakılmıştır. Bu dosya da müvekkilimin Şirinler suç örgütüne maktulün öldürülmesi ile ilgili görüşme yaptığı yönünde varsayımdan hareket edilmiştir. Müvekkilim serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye bir daha gelmemiştir” dedi. Müvekkili hakkında bu olayla ilgili olarak aleyhine beyan bilgi, belge hiç bir delil olmadığını söyleyen avukat Bülent Polat, “Müvekkilim diğer sanıkları ve tanıkların hiç birisini tanımamaktadır. Esasında savunma yapmak istemektedir ancak tutuklanmama güvencesi verilmesini talep etmekteyiz. Yada beyanının alınması için yurt dışı talimatı yazılsın. Azerbaycan'da kamu görevlisidir. Bir an önce dosyanın sonuçlanmasını ve beraatini istemektedir. Bu talebimizin gözden geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Söz alan sanıklar ve avukatları da önceki savunmalarını tekrar ederek tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.  Duruşmada savcı dava hakkındaki esas hakkındaki görüşünün hazırlamak için süre istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, hakkında yakalama kararı bulunan ve yurt dışında olduğu belirlenen Namiq Caniyev’in avukatı Bülent Polat’ın, ‘tutuklanmama garantisi’ ve savunmasının yurtdışında alınması yönündeki taleplerinin reddine karar verdi. Mahkeme heyeti, savcının esas hakkındaki görüşünün hazırlaması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler