Türkiye’nin ilk yüz nakli olan Uğur Acar’ın davası ertelendi

  • 20 Ekim 2018
  • 1659

Türkiye’de ilk tam yüz nakli olan Uğur Acar hakkında açılan yakmak suretiyle kasten adam öldürme davasında alkolün insan vücudunda 2 gün içerisinde tam olarak çıkıp çıkmayacağının hususlarında İstanbul Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi’ne müzekkere yazılmasına karar verilerek ertelendi.

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde arkadaşları Ramazan Kaya’yı kasten yakarak öldürdükleri iddiasıyla Türkiye’nin ilk yüz nakli olan Uğur Acar ile Numan Acar ve Hasan Yıldız hakkında açılan davanın 7’nci duruşması yapıldı. Manavgat 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz sanık Uğur Acar, Ramazan Kaya’nın eşi Hatice Kaya ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, olayın olduğu gün 112 sağlık ekibinde doktor olarak görev yapan Şahin Dal, ambülans şoförü Emin Sertkaya ve Ramazan Kaya’ya Manavgat Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleyi yapan Dr. Bilal Çetin tanık olarak dinlendi.

Olay günü 112 acil sağlık ekibinde nöbetçi olduğunu ve sanayide yanık vakası diye çıkış yaptıklarını anlatan Dr. Şahin Dal, olay yerinde yanan şahsı aldıklarını ve araç içinde ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını, şahsın vücudunun yarısından çoğunun 2’nci ve 3’ncü derecede yanık vaziyette olduğunu, kendisiyle diyalog kurmadıklarını söyledi.

Manavgat Devlet Hastanesi acil servisi doktorlarından Bilal Çetin’de hastanın geldiği gün kendisinin nöbetçi olduğunu belirterek; “Şahsın vücudunda 2’nci ve 3’ncü derecede ağır yaralanma yanıklar vardı. Şahıs şoktaydı, ağrısı çok fazlaydı ve sürekli olarak ‘Beni kurtarın’ diye bağırıyordu. Ben şahsı görünce hemen sevkedilmesi gerektiğini anlayarak ilk müdahalesinin ardından hemen Antalya’ya sevkettim” dedi. Dr. Bilal Çetin, olay gecesi Uğur Acar’ı da hastanede şahsın yanında gördüğünü söyledi.

Ramazan Kaya’yı götüren ambülans şoförü Emin Sertkaya’da ifadesinde, durumun aciliyeti nedeniyle hızlı gittiklerini bu sırada şahsın alkolünde etkisiyle kendisine yönelik ‘Ramazan yavaş git’ dediğini aktardı.

Duruşmada tarafların avukatları tanık ifadelerine karşı diyecekleri bir şey olmadığını belirterek, savcının mütalaasını vermesini istedi.

Mahkeme heyeti, tanık ifadelerinde maktül Ramazan Kaya’nın alkollü olduğu şeklinde beyanların olduğunu ancak ölümünden sonra düzenlenen otopsi raporunda vücudundan alkol tespit edilemediği şeklinde olduğu hatırlatılarak, alkol alındıktan sonra insan kanından kaybolma süresinin ne kadar olduğu, alkolün insan vücudundan 2 gün içerisinden tamamen çıkıp çıkmayacağı konusunda rapor verilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesine müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Uğur Acar, 7’nci duruşmaya girdiği hatırlatarak, “Adaletin yerini bulacağına eminim. Çünkü Vicdanım rahat. İnşallah 13 Haziran’da adalet tecelli edecektir” dedi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler