Tüm Türkiye'de aynı anda deprem tatbikatı

  • 02 Kasım 2022
  • 282

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Afet İletişim Çalıştayı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Kasım'da ülke genelinde deprem tatbikatı yapılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Afet İletişim Çalıştayı’nda yaptığı açılış konuşmasında, 12 Kasım 1999 yılında Düzce’de meydana gelen depremin bu yıl 23’üncü yılını anacaklarını belirterek, bu yıl 12 Kasım’da saat 18:57’de ülke genelinde deprem tatbikatı yapılacağını söyledi.

1999 yılında meydana gelen deprem sonrası devletin o dönem aciz kaldığını ifade eden Soylu, aradan geçen 23 yılda her türlü felakette devletin anında müdahale edebilecek güce ulaştığını kaydetti.

Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Geçen yıl tüm okul ve üniversitelerde tatbikat yaptık. Bu yıl gene yapacağız. 12 Kasım, saat 18.57'de bir tatbikatımız var; 'Çök, kapan ve tutun'. Çok basit bir tatbikat. Bir deprem olduğu zaman birinci yapmamız gereken hareket, çökeceğiz bir sandalyenin ya da bir masanın yanına. Başımızı kapatıp depremin geçmesini bekleyeceğiz. Birinci hayat kurtaran harekettir. Bunun tatbikatını saat 18.57'de yapacağız. Radyolar, televizyonlar tatbikat anonsu geçecekler aynı anda. Düğmeye basılacak ve sisteme otomatik atılacak tatbikat anonsu. HAY Sistemi üzerinden birkaç dakikada tüm Türkiye'ye aynı anda mesaj gelmiş olacak." (Ömer KARÇA)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler