Trafik’ten motosiklet denetimi

  • 21 Ekim 2018
  • 1108

2918 Sayılı Karayolları ve Trafik Kanunu kapsamında yaz sezonu öncesinde Manavgat'ta trafik denetimi yapan trafik polisleri, gürültü kirliliği, aşırı hız, ruhsatsız ve kasksız motosiklet kullananlar yakalayarak trafikten men etti. Dün yapılan uygulamada 3 motosiklet Trafik’ten men edildi.

Yaz sezonunun başladığı şu günlerde Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği gürültü kirliliği, aşırı hız, ruhsatsız ve kasksız motosiklet kullananlara yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Aykırılık teşkil 3 aracın trafikten men edildiği çalışmayla ilgili edinilen bilgiye göre ;”Güvenli bir trafik sisteminin oluşturulabilmesi için, trafiğin aktif unsurlarından olan sürücü hatalarının önlenmesi büyük önem taşımaktadır. Abartı egzoz tertibatı bulunan araçlar hem çevreyi rahatsız etmekte, hem de gürültü kirliliğine sebebiyet vermektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından ehliyetsiz ve alkollü araç kullanan sürücüler ile halka rahatsızlık verici abartı egzoz düzeni bulunan araçları kullanan sürücüler ve küçük yaştaki çocukların kullandığı motosikletler ile plakasız motosikletler üzerinde uygulama yapılmaya devam ediyor. 2918 Sayılı Karayolları ve Trafik Kanunu'na aykırılık teşkil eden araçlar trafikten men edilmiştir. Bu konudaki uygulamalara sıklıkla devam edilecek, gürültü kirliliğine yol açacak egzoz kullanan motosiklet ve otomobil sürücülerine izin verilmeyecektir. Ayrıca motosiklet sürücülerine ekiplerimiz tarafından kask kullanımının önemi konusunda uyarılarda bulunuluyor ." (Haber: Hakan Tankaya)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler