Sürü Yönetici Kursu açılıyor

  • 16 Ekim 2019
  • 546

Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi’nde Sürü Yöneticiliği Kursu açıyor. 13 Kasım’da başlayacak olan kursa son başvuru tarihi 1 Kasım 2019 olarak belirlendi.

Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde Sürü Yöneticiliği Kursu açılıyor. Manavgat İlçe Tarım Müdürü Ömür Ozan Çakal, kursun 13 Kasım 2019 tarihinde başlayacağını, son başvuru tarihinin ise 1 Kasım 2019 olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hayvan sağlığı, bakım ve beslenme konularında çok yararlı bilgilerin verildiği ve ayrıca Bakanlık tarafından istihdam desteği verilen Sürü Yöneticisi Kursu’nun açıldığı belirtilerek,  “Kursumuz 13 Kasım 2019’da Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde başlayacak olup son başvuru tarihi 1 Kasım 2019’dur” denildi.

Katılmak isteyenlerin kimlik fotokopileri ile birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne 1 Kasım 2019 tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları gerekiyor.

Sürü Yöneticisi Kursu’nda kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kullanabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmak ve kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığı eğitimi verilecek. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler