Sözen; “Ak Parti’nin açıklaması yakışıksız”

  • 18 Ekim 2018
  • 678

 

 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Side Ek hizmet binasında düzenlediği basın açıklamasında Ak Parti’nin Türkbeleni yapay şelale önünde yaptığı açıklamayı yakışıksız bulduğunu söyledi.

 

 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat kamu oyunu yakından ilgilendiren konular hakkında Side Ek hizmet binasında belediye meclis üyeleri ve birim amirlerinin katılımı ile basın toplantısı düzenledi. Sözen'in hedefinde geçtiğimiz günlerde CHP'nin Türkbeleni projesine istinaden yapmış olduğu basın açıklamasına aynı şekilde basın açıklaması yaparak tepki gösteren Ak parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz ve Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın vardı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Öz ve Ak Parti  Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklama şu şekilde; Bundan 9 yıl önce toplumumuz bize ve arkadaşlarımıza görev verildiğinde çok amatör bir heyecanla işlerimize sarıldık. Kentimize ve ülkemize hizmet etmenin kutsal inancıyla, ki bize öğretilen de bu doğrultudadır. Sağlığımızdan, özel hayatımızdan, ekonomimizden ödünler vererek Manavgat’ta değişim diye çıktığımız yolda çok büyük mesafe kat ettiğimiz kanaatindeyim. Bu kat edilen mesafede kıymetli basın mensubu arkadaşlarım ilk günden beri bizleri yalnız bırakmadınız, bizlerin yanında oldunuz. Yaptıklarımızı topluma duyurmak adına, hatalarımızı, eksiklerimizi topluma duyurmak adına çok özel görevler yaptınız. Bu günlere kadar geldik. Ben konuşmama başlamadan önce Manavgat Belediyesi ailesine teşekkür etmek istiyorum. Değişim diye çıktığımız bu yolda kat ettiğimiz mesafede bu ailenin çok büyük bir emeği var. Emeği geçen arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum güzel bir ekibiz.

Bugün bir arada olmamızın öncelikli sebebi sizlerle sohbet etmektir. Sizlerle sohbet etmek, feyzalmak bizim çalışma motivasyonumuzu her zaman yükseltiyor. İkincisi de Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Hasan Öz ve Milletvekili Sayın İbrahim Aydın’ın bir basın açıklamasını dinledim, izledim. Bir araya gelmişken, onunla ilgili de bir bilgilendirme yapmak istedim.

TÜRKBELENİ ÖNÜNDE YAPTIKLARI AÇIKLAMAYI YAKIŞIKSIZ BULDUM

Manavgat siyaseti seven bir kent. Siyasete farklı gözle bakan bir kent. Siyaseti seviyeli bir şekilde yapan bir kent. Bu güne kadar böyle öğrendik,böyle uyguladık. Asla karşımızda kente hizmet vermek isteyen insanları rakip olarak değil, yol arkadaşı olarak gördük. Biz yerel seçim sürecinde diğer adaylar ile çok keyifli bir süreç yaşadık. Birbirimizi kırmadık, daha sonra el sıkıştık. Bundan sonra da böyle olmasını temenni ediyorum. Türkbeleni önünde yapılan açıklamayı son derece yakışıksız buldum. Yalan kelimesi çok nahoştur. CHP’yi, benim de mensubu olduğum partiyi temsil eden insanlar onurlu insanlardır, tüm siyasetçiler gibi. İlçe Başkanı kendini yetiştirmiş son derece kıymetli bir idarecidir. Bu üslubu yanlış olarak nitelendirebilirsin ama yalan diye kullanamazsın, buna kimse müsaade etmez. Basın açıklamamızı binlerce insanı toplayıp yapabilirdik. Bizler hiçbir toplantımıza, hiçbir birlikteliğimize, hiçbir etkinliğimize hiçbir belediye çalışanımızı zorlamadık. Ama ekrandan bir bakıyorum oradaki insanın yarısı ASAT çalışanı, belediye çalışanı, zoraki öğle mesaisinde o insanları oraya zoraki getirerek basın açıklaması yapılmasını hoş ve doğru bulmadığımı ifade ediyorum.

O GÜNÜN SİYASETİ TAHSİSİ DURDURDU

2009, ilk göreve geldik, Manavgat’ımızın değerleri nedir dedik . En önemli değerlerimizden biri Türkbeleni’ydi. Ve 2009’un 8. ayında Türkbeleni’nintahsisini talep etmişiz Orman Bakanlığı’ndan. Halka yakışan, hiçbir ağaca zarar vermeden yapacağımız bir kent parkı oluşturabilmek için talep etmişiz. Israrlı taleplerimizden sonra, ön tahsis bize verilmiş, uzun süreden sonra kesin tahsis için de yazı yazılmış fakat günün siyaseti ‘dur’ demiş. Bazı şeyleri siyasi platformlarda açıklama ihtiyacı hissediyorduk fakat bugün üstü kapalı da olsa söyleyeceğimiz çok şey var daha. Günün siyaseti ‘hayır bu tahsise onay vermiyorum’ dedi. Biz o günün ilçe başkanına, il başkanına giderek bu tahsise destek olmaları gerektiğini ifade ettik, ricalarda bulunduk. Maalesef olumlu yanıtlar alamadık, kesin tahsis yazısı gelmesine rağmen. Projemiz gizli değildi. Bir tek ağaç zayiatı yapmadan kentin soluk alabileceği, nefes alabileceği, hiçbir beton yapı düşünmeksizin, taş, ahşap o küçücük yoğunluğu, o tahsisin farklı yerlerinde kullanıldığı, yürüyüş yolları, parkların yapıldığı, aktivitelerin, spor faaliyetlerinin yapıldığı, seyir teraslarının yapıldığı, çok keyifli, özel, birilerinin söylediği gibi fasa fiso değildi. Hayaller vardı onun içerisinde, Manavgat sevdası vardı, maalesef ki o günün koşullarında haksız bir şekilde tahsis durduruldu. Ve bunu o günün Manavgat siyaseti durdurdu. Detaylarını ve konuşmalarını günü geldiğinde öğreneceksiniz.

TEK BİR AĞAÇ BİLE DİKİLMEDİ

Büyükşehir yasasından önce burası 26 Temmuz 2013’te maalesef çok talihsiz bir yangınla yok oldu, gitti. Bu kardeşiniz orada eli itfaiye hortumlu hüngür hüngür ağlayıp, o söndürme çalışmalarının içinde bizzat çalışan kardeşinizdi. O yangını oraya reva görenlere beddua ede ede o yangında çalışan bir kardeşinizdi. Daha sonra gönlümüz diledi ki, açıklamalar o doğrultudaydı. Layık olduğu şekilde burası ağaçlandırılacak, eskisinden daha yeşil olacak, bir kent ormanına dönüşecek, hiç kimse merak etmesin dendi, bir nebze de olsa rahatladık. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu beyefendinin de bir açıklaması vardı; “Yanan yerleri bir yıl içerisinde yeniden ağaçlandıracağız ve kesinlikle orman yangını olan yerleri hiçbir şekilde tahsise açmayacağız.” Bunlara da sevinip, mutlu olduk. Büyükşehir yasası itibariyle o güne kadar tahsisler bekletildi ve Büyükşehire geçti.

Yine heyecanlandık, biz yapamadık, fırsat bulamadık, Büyükşehir burayı layık olduğu şekilde düzenleyecek, yeniden bizim çocukluğumuzun geçtiği o 50, 60 yaşındaki ağaçlar yeniden yeşerecek , Manavgat’ımızın nefes alacağı bir yere dönüşecek diye yine heyecan duyduk ve temel atma törenine gittik.  Temel atmada lutfedildi, bana da bir konuşma verildi, konuşmalarımı kelime kelime hatırlıyorum. Manavgat’a artı değer katan her projenin yanında oluruz, olacağız, olma amacımız da budur. Türkbeleni’nin yeniden yeşillendirilmesi, hak ettiği bir şekilde yapılması bizi de mutlu eder dedik. 

Ama ilginçtir 5 yıl geçti yangının üzerinden, 5 yıldır sorarım size “Bir ağaç yetişebilir mi, yetişir.” 5 yıldır bir ağaç dikilmedi. Büyükşehire geçeli 4 yıl oldu, bir tek ağaç dikilmedi. Yapacağınız projeyi yine yapabilirsiniz ama ağaçlandırmanızı önce yapmak mecburiyetindesiniz. Bu toplum oraya bakarak nefes alıyor, bu toplum oraya bakarak yaşadığını anlıyordu bu güne kadar, hepimizin anıları, hatıraları vardı orada. Şimdi ilginçtir, benim odam ile Türkbeleni karşı karşıya. Her gün o anormal devasa yapı büyüdükçe, anormal mutsuz oluyorum. Türkbelenine yakışmayan bir proje. Türkbelenine proje yapılsın, yapılmasın iddiasında olmadık ama hak ettiği şekilde. Bakın, Kepez Kent Ormanı’nı hatırlatmak isterim. Ak Partili bir belediyenin yaptığı bir proje. Muhteşem bir proje. Gezdiğim zaman gıpta ile baktığım, beni heyecanlandıran bir proje. Neden Kepez Orman Park gibi bir proje olmasaydı orada ?

TÜRKBELENİ’NİN YOK EDİLECEĞİNİ ASLA DÜŞÜNMEMİŞTİM

Protokolü bildiğimiz için, Büyükşehir Belediye Başkanının da katıldığı temel atma törenine o günün koşullarında Manavgat’a artı değer katacağına inandığımız bir projeye katkı yapmak anlamında gittik. Kimse bize protokol öğretmeye kalkmasın. Ama ben bu projenin bu denli, en ön cephede böylesine devasa ucube bir yapıyla Türkbeleni’nin yok edileceğini asla düşünmemiştim, hayal etmemiştim. Eğer ki benim kadromdan bir tek arkadaşım bile bana kente bakan böylesine dev ve kapalı bir yapıyı, önerseydi ben yollarımı ayırırdım. Kesinlikle doğru bir proje olmadığını haykırıyorum.

BİZİ DİLİNE DOLAYANLAR DA MANAVGAT BELEDİYESİNİ SAYGIYLA ANMAK ZORUNDADIR

Siyaset nezaket ister, tecrübe ister, insanların heyecanında hiçbir zaman karşısında olmak istemedik. Ama heyecanı, hevesi olan arkadaşlarımıza da yardımcı olmak istersiz. Yanlış yönlendirilmesine gönlümüz razı olmaz. Ben bugün Büyükerşen Başkanımı her zaman saygıyla yad ediyorum. Bizi diline dolayanlar da Manavgat Belediyesini saygıyla anmak zorundadır. Manavgat Belediyesi Türkiye’nin en başarılı 15 belediyesinden bir tanesidir. Bütün imkansızlıklara rağmen, bütün taahhütlerini çarpı iki yapan bir belediyedir.  Bu belediyeyi yorumlayacak insanların biraz tecrübeli olmalarını isterim, üsluplarına dikkat etmelerini isterim. Manavgat Belediyesi çok büyük yol kat etmiştir, hala da çalışıyoruz. Olmayan imkanlarla yaratarak çalışıyoruz. Bugün kent mutlu, kent mutluysa ekip arkadaşlarımdan dolayıdır. Kimseye laf ettirmem. Bu insanlar kenti düşünen, kente katkı yapan insanlar. Her bir müdürüm, bu açıklamayı yapanlardan milyon kadar belediyecidir.

VEKİLİM DERSİNE İYİ ÇALIŞMAMIŞ PROJENİN TAMAMIYLA İLGİLİ KONU MECLİSE GELMEDİ

Ben yalan demiyorum, yanlış bilgiler diyorum. Terbiyem yalan demeye, insanları yalancılıkla suçlamaya müsaade etmiyor. Yanlış bilgiler vardı, bir tanesi Büyükşehir meclisinde bunu sayın vekilim ifade etti. Yanlış bilgi verdin sayın vekilim, dersine çalışmamışsın. 40 yılda bir Manavgat’a gelip de boy göstermekle bu işler olmuyor. Manavgat Belediyesi, Antalya Büyükşehir Meclisinde üyedir, oy kullanma hakkı vardır, nereye olur verdiğini, nereye ret verdiğini çok iyi bilir, hepsi de kayıtlıdır. Sizin CHP meclis üyeleri Manavgat ekibi de onay verdi dediği proje, “Uygulamada 354 dönüm tahsiste 3174 metrekare arkeolojik sit alanı olduğu ortaya çıktı. Koruma kurulu kararı itibariyle de bunun plana işlenmesi gerekiyordu. Bu tarz projeler Büyükşehire gelmez, bu orman bakanlığının onayladığı bir projedir, ki Bölge Müdürlüğü yaptınız, sizin tahsisleriniz bunlar. Dersinize iyi çalışmadığınızı bir kez daha ifade ediyorum. CHP grubu niye ret verdi, 25 milyon lira borçlanma talebi geldi Büyükşehir meclisine. Projenin detayını görünce bu borçlanmaya ret verdi. O ucube yapı ortaya çıkınca bu doğru bir yapı değil, buna ret veriyoruz dedi. Projenin tamamı ile ilgili meclise konu gelmedi, meclisin oluruna ihtiyaç duyulmadı.

TÜRKBELENİ İLE İLGİLİ KİMSE BİZİ TERBİYE ETMESİN

Orada, Vergi Dairesinin bitişiğinde bu projeye baştan heyecanlı girmeseydik, doğru kurgulanmasını istemeseydik, projenin göbeğinde 584 metrekare Manavgat Belediyesinin uhdesinde bir arsa vardı. Bedelsiz 25 yıllığına bu arsayı da verdik Büyükşehire. Proje hayal ettiğimiz şekilde gerçekleşsin, Manavgat yeniden yeşiline kavuşsun, vatandaşlar soluk alsın düşüncesi ile verdik. Türkbeleninde hepimizin için yandı, Türkbeleni ile ilgili kimse bizi terbiye etmesin, kimse bizi sorgulamasın, biz sorgulama noktasındayız. Çirkin siyaset o dönemin tahsisini elimizden almasaydı, o Türkbeleni yanmazdı, Manavgat kent ormanına kavuşacaktı.

TABELALARI DİKİYORUZ, BEZDİĞİMİZ İÇİN

Bu konuşmaların içinde tabelalar da vardı. Tabelaları dikiyoruz, bezdiğimiz için. Her seferde de koordineli çalışalım diyoruz. Bunda mesafe birazcık kat ettik ama maalesef ki, bizim koordineli çalışmamızdan rahatsızlık duyanlar var, siyasi bekaları için. Kaş tarafına gidildiğinde ana arterler bile binlerce tabela var. Karayollarının, devletin bütün kurumlarının bile yaptığı tabelalar var.

BU PROJEDEN ÇOK MUTLUYUZ

Atatürk Fevzi Paşa Caddesi, çok mutu olduğum bir proje. Dünyada trafiğe kapalı caddelerin ticarete açıldığı bir dönem yaşıyoruz. Araç trafiğinin caddelerden uzaklaştırılmaya çalışıldığı bir dönem yaşıyoruz. Bizler de kalabalık araç trafiğinin Manavgat ticaretine katkı yapmayacağını düşünerek, tarih boyunca görmediği bir yatırımı yaptık bu caddelere. Doğup büyüdüğüm mahalle olduğu için sona bıraktık, yanlış yorumlanmaması adına. Son derece şık ve o caddelere layık bir proje oldu. Ama ne yaptınız, bir tane gençlik kolu başkanı olan genç bir arkadaş, iki tane de nereye ait olduğu bildiğimiz 2 esnafla tabut protestosu yaptınız. O tabutla turizmden nefes alamayan, turizm esnafının önünde,çarşıların önünde gezmeniz gerekir. Yüreğiniz varsa kredi ile boğuşan, dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafların önünde gezmeniz lazım. Manavgat’ta borçsuz insan yok, borçsuz esnaf yok.  Toplumun yüzde 95’i mutludur o projeden, yanında da  400 araç kapasiteli bir otoparkımız mevcuttur.

ÜST GEÇİTLER MANAVGAT’A DEĞİL ALANYA’YA YAPILAN YATIRIMDIR

Ben sizin ikinize de soruyorum. Baştan da söyledim. Üst geçitler yapılırken ne yaptınız? Bu Manavgat’a yapılan bir yatırım değil. Alanya’ya yapılan bir yatırımdır. Transit yol yaratmak adına Manavgat katledilmiştir. Bu proje bize ilk getirildiği zaman Karayolları Bölge Müdürümüze gittik. Bu projenin yanlış olduğunu turizm bölgesini ikiye ayıracağını, dünyanın bir çok kentinin bundan vazgeçtiğini söyledik. Belediye ekiplerimize alternatif çalışmalar yaptırmayı teklif ettik. Karayolları ile 5-6 kere biraraya geldik. “Çakalderesi kentin kimliğidir” dedik. Burada binlerce esnaf olduğunu, Manavgat’ın yan yoldan levhayla sinyal verilerek girilecek bir kent olmadığımızı ifade ettik. Meclis üyelerimizi sorumluluğa davet ettik. STK’lara bilgilendirme toplantısı yaptık, basınımıza bu konuyu aktardık. Bunun dönüşü yok diye. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bunun Manavgat’a zarar vereceğini söyledik. En son ihale aşamasında değilken, sayın ilçe başkanım, belediyeciliği çok iyi bilen kıymetli arkadaşıma “Manavgat’a böyle yanlış bir proje uygulanıyor, sizi de siyasetide sıkıntıya sokar, siyasi gücünüz var, buradaki temsil noktasısınız, projeye müdahil olun” diye telefon açtım. Ertesi gün bana telefon açtı. Bana projeyi incelediğini ve çok beğendiğini söyledi. Biz bir iş yaparken kendimize güvenmiyoruz, ekibimize soruyoruz, ekibimize güvenmiyoruz, daha büyük İstanbul’dan otoritelere soruyoruz. Alternatif projeler üretiyoruz. Sen hangi deneyimle, hangi teknik liyakatla, bu kentin geleceğini ilgilendiren bir projeyi “beğendim” diyebilirsin. “Bunun sonu yarın sizi yakar, karşınıza duvar gibi çıkar” dedim. Maalesef ki gücümüz yetmedi. Proje yapıldı. Şimdi 15. KmlikÇakalderesi etabı yapılacak. Manavgat’a yatırım olarak söylediğiniz üst geçitler Manavgat’ın yatırımı değildir. Ancak bunu kim alkışlar, tavizlerle işe aldığınız oradaki 3-4 kişi alkışlar. Orada ASAT’ta çalışan 3-5 kardeşim alkışlar, onlar da korkuyla alkışlar.

MANAVGAT ŞELALESİ’Nİ ELİMİZDE ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Manavgat Şelalesi konusu var. Bugün hala mahkemelerde süründüğümüz, bu Manavgat halkına aittir dediğimiz, emek harcadığımız ve hala kendimizin edemediğimiz Manavgat Şelalesi var. Söyleyeceğim çok şey var. Şelale ile ilgili olarak da Manavgat Belediyesi çok sıkıntılar yaşıyor. Bir vesileyle daha kendisine teşekkür ediyorum. Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu buranın Manavgat Belediyesi’nde kalması için çok mücadele vermiştir.  Buna rağmen alamadık. Üst haklarımız olmasına rağmen, iki bakanlıkta devam etmesine rağmen elimizden alınmaya çalışıyor. Ama oranın Manavgat Belediyesi’ne ait olduğu inancıyla korkmadan gittik orada yatırım yaptık. İyi sezonda 4-5 milyon turistin geldiği bir yer. Şimdi soruyorum Sayın vekilim, bu toplum Manavgat’ın çıkarlarını koru diye sizi oraya gönderdi. Mecliste konuşmanı bile duymadık. Daha bir kere Manavgat ismini bile telaffuz etmediğinizi görüyorum. Ve bu konu sizin kendi konunuz olduğunu bildiğim için sizden destek istedim. Burası Manavgat Belediyesi’nde kalması lazım dedim. Desteğine ihtiyacım var dedim. Sayın vekilim “ben o işlere karışmam, büyükşehir belediye başkanına git” dedi. Beni adres gösterdiğin yer mülkün sahibi değil, mülkün sahibi Orman Bakanlığı, üst akıl kurgulayan Maliye Bakanlığı, siz bana Büyükşehir’i gösterdiniz. Bu Manavgat’ın konusu değil mi. Ben sayın vekilimi hakikaten seviyorum. Aramızda asla kırgınlık olmamıştır. Kıymetli Adil Aydın amcamızın da yeğenidir. O insan toplum değerlerini bu tarz işleyişte hassasiyetleri göz ardı etmezdi. Siyasette istikbal hayal ediyorsa o insandan feyz almasını kendisine öneriyorum. Toy siyasetçiler gibi çıkıp mesnetsiz şeylerin ardında koşmamalı. Bu kentin devasa hizmetlere ihtiyacı var. Bu kentin vekili olarak bu projeyi ben getirdim Manavgat’a demesini isterim. İsterim ki bölgemin vekili olarak o mecliste haftada ayda, bir Manavgat’ın adını telaffuz etmesini isterim. Gidip elini öperim.

MANAVGAT BELEDİYESİNDE STAJ YAPTIRALIM

Biz arkasına bakmayan devamlı önüne bakan bir belediyeyiz. Bu gün Türkiye genelinde bakın istatistiklere kendi kategorisinde Türkiye’nin en başarılı belediyelerden bir tanesiyiz.Taahhütlerini fazlasıyla, çarpı iki olarak hayata geçiren bir belediyedir. Bu başarıyı Manavgat Belediye Meclisi onaylamıştır. Yine hatırlatmak isterim.  O acemi siyasetçi sevgili kardeşim. Kardeşim diyorum insanlığından ve aldığı terbiyeden asla kuşkum yok ama tecrübesinden liyakatından kuşkulu olduğum Hasan kardeşim. Benim meclis üyelerim senden çok daha fazla tecrübelidir.Manavgat Belediyesi’nin işleyişini bilir. Bütçesini faaliyetlerini protokol kurallarını bilir. O arkadaşlarım bizim faaliyet raporumuzun tamamına olur verdiler ve bizi taltif ettiler.Teşekkür ediyorum ben de hepsine. Manavgat Belediyesi’nin faaliyetleri buraya çok güzel konmuş dediler, Başarıyı kutlamak gerekir diye bizi kutladılar teşekkür ettiler. Emeğe saygısı olan insanlar. O tecrübeli insanların içinde belediye başkanlığı yapanlar var. İlçe başkanlığı yapanlar var. O kişiler belediyemize teşekkür ederken Manavgat Belediyesi’nden başarısızlıkla suçluyorsun. Laylaylomla suçluyorsun. Bu senin haddin değil, tecrübenin de haddi değil. Geldiğin o kısa mesafenin de haddi değil. Ben şevkin kırılsın istemem. Manavgat’ın temiz düzgün genç siyasetçilere ihtiyacı var. Ama adım adım, bunu doğru yaparak emeğe saygı duyarak yapacaksın. Sana bir tavsiyede bulunayım mı gel Manavgat belediyesinde sana staj yaptıralım. Bu zul değil. Ben gittim Eskişehir belediyesinde staj yaptım. İşleri gıpta ile izledim. Sende gel. Uzağa gitmene gerek yok. Yaşadığın yerde bir belediye var. Çalışmamızı bir gör, heyecanımızı gör. Hayalimizi bir gör. Yaptığımız zaman neleri düşünüyoruz. Gör. Bunlar ufuk, hayal işidir. Birilerinin yaptığı projelerle övünme işi değil arkadaşlar. Kendin hayal edeceksin. Kentinle ilgili ben seni duyayım. Ne düşünüyorsun bu kentle ilgili anlat bize. Eksiksek biz kendimizi tamamlayalım. Eksiksen biz seni donatalım. Haklı çıkmaktan yorulduk arkadaşlar. Neden bugün bizim önümüzde göreve geldiğimiz andan itibaren yanlış olduğunu söylediğimiz koordinatörlük konusu var. Altlığı yok. Bu yasal değil, uygun değil diye bas bas bağırdık. Bir caddede 10 kere tamirat gördünüz. Su hattını, rögarı unuttuk, kes, bordürleri unuttuk kes, Siyaseten işi bilmeyen insanları siyaseten işin başına getirdiğinizde çökmeye mahkumsunuz. Şimdi büyükşehir yasası revize ediliyor. Mezarlık, itfaiye ve sinek ilaçlamayı ilçelere verecekler diye duyuyorum. İnşallah daha sıhhatli çalışmalar yapılır ve güçlü kılınır. Yerinden yönetim güçlü kılınmalı.

HİÇ BİR YERDE AĞAÇ KESİLMEMİŞTİR

Bizim Manavgat Belediyesinin yaptığımız projelerde ağaçlar kestiğimizi söylemişler. Biz Hatıplar’da fen işleri şantiyesi kuruyoruz. Şantiye tamamen belediye hizmet alanıdır. Mezarlık değildir. Mezarlıklara da gözü diktiler diye adapsız yorum yapmışlar. Kurumun mülküdür burası. Kentin içinde kalan fen işleri şantiyesini taşımak istiyoruz. Oradan fen işleri şantiyesini taşımazsam, işi biliyorsan eğer bana fatura kes. Ama işi bilmediğin için benim oraya taşımamı eleştiriyorsun. Ağaç kesilmemiştir orada. Orada 5 tane ağaç kurumuş. Onları köylü kesmiş biz değil. Biz kesmedik. Cumhuriyet meydanında da ağaç kesmedik. Hepimizin gurur duyduğu büyütmeye çalıştığımız bir meydan. Senin ona hayalin etmez. Biz meydanları çoğaltırken sen birini sığdırmıyorsun. Bizim ölçeğimizdeki kentlerde 4-5 meydan olmalı. Geliyorsun törene katılıyorsun. Yemişlide de kesmedik. Biz de oraya dev bir bina yapabilirdik. Yapmadık. Orda dev bir restoran yerimiz de var. Ama yapmadık. Yap işletle vereceğimiz yerler varken, yeşile önem vermemiz nedeniyle halk kullansın diye çalışıyoruz. Kişi başına düşen Yeşil miktarını artıran belediyeyiz. Biz asla ağaç kesmedik,. Buna da karşıyız. Bunu böyle ifade ederek Toplumu yanlış bilgilendirmemeniz gerekiyor. Şelale ile ilgili kavgamız devam ediyor. Hala kendimizin edemedik. Ama ısrarla Toplumun hakkını korumak adına sonuna kadar kavgamız devam edecektir.

MANAVGAT’IN ÇITASI YÜKSELDİ

Manavgat’a hizmet edeceğim diyen herkesi saygıyla karşılıyorum. Manavgat’ın çıtası çok yükseldi. Manavgat Anadolu kasabası değil. Büyük ölçekte bir kent. İnsanların mutlu yaşadığı bir kent. İnsanların beklentileri çok daha yukarda. Deneyimsiz tecrübesiz basiretsiz yönetimlerle 5 yılları yok edilecek bir Manavgat yok. Kendinizi yetiştirin. Oturduğunuz yerden tayinle uğraşarak. O bizim adamımız şu bizim adamımız diyerek siyaset yapılmaz. Sayın vekilim de kendisini de ailesini sevdiğimi ifade ediyorum. Manavgat’ın konularına sahip çıksın. Vekil olarak Manavgat’ın ismini telaffuz etsin, geride kalmasın. Ön planda olsun. Kendisini seviyoruz” dedi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler