Sevim: "Güven insanlık için olmazsa olmazdır"

  • 19 Ekim 2018
  • 1309

Manavgat Müftü Vekili Saffet Sevim:" Kutlu Doğum Haftası'nda bu yıl teması 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Güven insanlık için olmazsa olmazdır" dedi.

Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümünü kutlamak amacıyla, 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, miladi takvime göre 20-30 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' Manavgat Halk eğitim Merkezi Mehteran takımı eşliğinde protokolün AKM önünden Cumhuriyet Meydanı'na yaptığı yürüyüş ile başladı. Manavgat Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Manavgat Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı gösteri sundu. Cumhuriyet Meydanı altındaki sergi alanında program gerçekleştirilen kutlama programına Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, Halk sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Aşur Eker, THK Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan ve vatandaşlar katıldı. İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kutlama programında Manavgat Müftülüğü Kuran Kursu 4-6 yaş öğrencileri tarafından protokol üyelerine gül takdim edildi.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam eden programın açılış konuşmasını yapan Manavgat Müftü Vekili Saffet Sevim: "Kutlu Doğum Haftası'nda bu yıl teması 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Güven insanlık için olmazsa olmazdır. Çünkü güvenin olmadığı yerde aile olmaz. Güvenin olmadığı yerde amirlik, memurluk, işçilik, işveren, halk, devlet olmaz. Onun için bütün hayatın temelini güven, doğruluk oluşturmaktadır. Bilgi ve yaşantımızı ve ilişkilerimizi yeniden gözden geçirerek, Kur'an-ı Kerim'de anlatıldığı ve Peygamber Efendimizin hayatında yerini bulan şekli ile güvene inşallah her konuda kavuşuruz. Hem sözümüzde hem de işlerimizde tam bir güvene inşallah Allah bize kavuşmayı nasip etsin” dedi.  Manavgat Müftü Vekili Sevim'in konuşmasının ardından ise Manavgat Müftülüğü Kur'an Kursu 4-6 yaş öğrencileri gösteri sundular. Cumhuriyet Meydanı Sergi alanındaki program daha sonra kutlu doğum pilavı ikramı ile sona erdi. (Haber: Hakan Tankaya)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler