Şehit aileleri buluştu

  • 15 Kasım 2022
  • 237

15 Temmuz Derneği tarafından ‘Vatan Millet Aşkına, Beraberiz Aynı Safta’ sloganı ile düzenlenen 6. Geleneksel Şehit Aileleri Buluşması, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın da katılımı ile yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı, “Sizler gibi aileler, insanlar olduğu müddetçe bu ülkeyi içeriden ve dışarıdan yıkabilecek hiçbir güç yoktur” dedi.


15 Temmuz Derneği tarafından “Vatan Millet Aşkına, Beraberiz Aynı Safta” mottosuyla “6. Geleneksel Şehit Aileleri Buluşması” gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Dernek Yönetim Kurulu üyesi, Kadın ve Aile Komisyonu Başkanı Ayşe VarankArslantürk ve şehit aileleri katıldı.
ALLAH GELMİŞ GEÇMİŞ TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETİYLE KUŞATSIN
Şehit aileleriyle bir arada olmanın kendisi için büyük bir onur ve şeref olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Şehitlik ve gazilik bir insana nasip olacak en yüksek onur, en büyük şereftir. Vatan için, millet için, bayrak için anadan, yardan, serden geçenlerin iman ve cesaretle yazdığı muhteşem bir destandır. Bu destan hemen hemen her gün polisimizin ve askerimizin canıyla yazılmaya devam ediyor. Güvenlik güçlerimiz milletin selameti ve devletin bekası için vatanın dört bir yanında nöbet tutuyor. Şehit düşüyor, gazi oluyor. Sizlerle bir arada olmak benim için çok büyük onurdur ve çok büyük şereftir. Allah gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizi rahmetiyle kuşatsın. Gazilerimize hayırlı ömürler versin. Çocuklarınızı size, sizi de çocuklarınıza bağışlasın.” diye konuştu.
BU ÜLKE KENDİNİ 1 DOLARA SATAN HAİNLERE TESLİM EDİLEMEZ
İçerdeki ve dışardaki hiçbir haine fırsat vermeyeceklerini söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Bu ülke hepimizin. Bu ülke kendini 1 dolara satan hainlere teslim edilemeyecek kadar kutsal ve kadar kutsal ve uğruna ölünecek bir vatandır. Bin yıldır Anadolu'nun sahibiyiz. Buradan çıkmaya hiçbir niyetimiz yok. Sizler gibi aileler, insanlar olduğu müddetçe bu ülkeyi içeriden ve dışarıdan yıkabilecek hiçbir güç yoktur."

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç da şehitliğin peygamberlikten sonra gelen en yüce makam olduğunu ifade etti. Türk milletinin ruhunda şehadet duygusu olduğu müddetçe ülkelerin silah ve ekonomik gücünün önemli olmayacağını bildiren 15 Temmuz Derneği Başkanı Turunç; "Bu kadim millette bu anlayış olduğu müddetçe kimsenin tankı da topu da silahı da işe yaramaz. Şehadetin ne anlama geldiğini bilen bir milletiz." dedi.
TERÖR SALDIRISI, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN ÖNEMİNİ YİNE GÖSTERDİ
Dernek Yönetim Kurulu üyesi, Kadın ve Aile Komisyonu Başkanı Ayşe Varank Arslantürk ise her yıl Türkiye'nin farklı şehirlerinden şehit ailelerinin bir araya gelmesiyle ortak acılardan kardeşliklerin yeşerdiğini söyledi. Programda yapılan bir sohbetin bile yaraları sarabildiğini anlatan Dernek Yönetim Kurulu üyesi, Kadın ve Aile Komisyonu Başkanı Arslantürk, "Bugün yaşadığımız terör saldırısı birlik ve beraberliğimizin önemini yine gösterdi. Altı sene önce bu acıyı yaşadık. Hiçbir zaman durmadılar. O gün bizi yakan ateş bugün başka aileleri yaktı. Rabbim ailelerimize sabır versin. Rabbim bir daha göstermesin. Bu terör olaylarını hep beraber bertaraf edeceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

Terör örgütü FETÖ'nün boş durmadığını, özellikle yurt dışında Türkiye aleyhinde lobi faaliyetleri yürüttüğünü anlatan Dernek Yönetim Kurulu üyesi, Kadın ve Aile Komisyonu Başkanı Arslantürk, terör örgütünün gerek uluslararası akademik dünyada gerek siyasette, sanatta her alana sızıp, etkili isimleri kullanıp kendi tezlerini, mağdur edebiyatlarını dünyaya duyurduğunu bildirdi.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise bu toprakların bin yıldır ağıtlar söylenerek bugünkü duruma geldiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında "Vatan elden gidiyor ezanı." okunduğunu hatırlattı. (Haber Merkezi)

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler