Savcılık müebbet hapis istedi

  • 01 Nisan 2023
  • 826

28 Ocak 2022 tarihinde Side’de gerçekleştirilen üçlü ilişki cinayetinde Kadir Demir’in öldürülmesi olayıyla ilgili Elvan K. ve Alman vatandaşı Nadja Angela G.’nin Manavgat 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Olayla ilgili olarak esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcılık makamı, sanıklardan Elvan K.’nin müebbet, Nadja Angela G’nin ise 10 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılmasını istedi.

 

Geçen yıl 28 Ocak tarihinde vatandaşların ihbarı üzerine jandarma ekipleri, Side’de bir parkta çukur kazan Elvan K.’u (48) kıyafetleri kanlı bir şekilde Side sahilinde yakaladı. Jandarma ekiplerinin, Elvan K.’dan şüphelenerek ikametine gitmesi üzerine Kadir Demir’in (39) cinayeti ile karşılaştı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken Elvan K. ve cinayet sırasında evde bulunan Alman vatandaşı Nadja Angela G. tutuklandı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın üçlü cinsel ilişki sırasında bir tartışmadan çıktığı, Elvan K.’nın 34’ü öldürücü olmak üzere maktule 54 bıçak darbesi vurduğu ve ölümüne sebep olduğunu belirtilirken, Elvan K. hakkında 'canavarca hisle kasten öldürme', Nadja Angela Grosser'in de 'kasten öldürmeye iştirak' suçundan cezalandırılması talep etti. İddianamede ayrıca çarpık üçlü cinsel ilişkinin daha önce de gerçekleştirildiği Kadir Demir’in cep telefonunda bulunan video kaydından tespit edildiği bildirildi.

Kadir Demir cinayeti ile ilgili Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 3’üncü yargılamada tutuklu sanıklar Elvan K. ve Nadja Angela G., sanık avukatları, maktul Kadir Demir’in yakınları ve avukatları katıldı.

Dava ile ilgili görüşünü açıklayan savcılık, Sanıklardan Elvan K.’un Kadir Demir’i yaklaşık 5 hafta önce tanıdığını aktardığını, sanığın verdiği ifadede; ‘kendini kurtarmak için maktulün elindeki bıçağa hamle yaptığını, sap kısmını tutamadığını, elinin namlu kısmına gelince kesildiğini, maktul Kadir’le aralarında boğuşma yaşandığını, olay sırasında Nadja’ya odana çıkmasını söylediğini, sonrasını hatırlamadığını, neler olduğunu bilmediği, markete gitme, penis kesme, çukur kazılma eylemlerinden haberinin olmadığını’ söylediği belirtildi. Diğer tutuklu sanık Nadja Angela G.’nin de Kadir Demir'le 2020 yılında Side sahilinde gezerken tanıştıklarını söylediğini kaydeden savcı esas hakkındaki görüşünde; her iki sanığın farklı beyanları sebebiyle sanıklar ve ölen Kadir Demir’in telefonlarının HTS kayıtlarının incelenmesi sonucunda 13 Haziran 2021’de itibaren ara görüştüklerini, sanık Elvan Küçükaltun’un telefonunda yapılan incelemede 21 Temmuz 2021 tarihine ait bulunan 2 erkek ve bir kadının olduğu cinsel ilişki videosunda Nadja’nın yüzünün göründüğü, erkeklerin görünmediği, ses kayıtlarının incelenmesinde ise sanık Elvan Küçükaltun ile ölen Kadir Demir’e ait olduğunun değerlendirildiği belirtildi.Savcılığın esas hakkındaki görüşünde,  Nadja Angela G.’nin ifadesine de yer verilerek, “Olay günü Elvan, Kadir'i çağırmak için birkaç defa telefon açtı. Kadir önce telefona bakmadı sonra geri aradı. Kadir geldiğinde birlikte alkol aldık. Sonra üçlü ilişkiye girdik. Bu sırada Elvan erken rahatlayarak odadan çıktı. Biz Kadir'le ilişkiye devam ettik. Bir süre sonra Elvan'ın odaya iç çamaşırı giyinik şekilde geldi ve bana 'odadan çık' dedi. Ben oturma odasına geçtim. Elvan kapıyı kapattı. Sonra Elvan oturma odasına geldi. Eli kanıyordu, ben pansuman yaptım. Çok alkollü olduğu için içeride ne olduğunu sormadım. Ardından markete alkol almaya gittik. Yolda giderken bana, Kadir'i kastederek, 'galiba öldü’ dedi. Bana da ‘Beni seviyormusun yoksa bırakıp gidecekmisin?’ diye sordu. Çok korkmuştum. Elvan'a 'bu olayla bir ilgim olmasını istemiyorum' dedim. Köpekleri de alıp evden çıkarken bana, 'Kadir'in çantasını da al ve denize at' dedi. Sahile doğru giderken, Almanya'daki eski eşimi aradım, durumu anlatıp ne yapmam gerektiğini sordum. Bana, 'ben bir Elvan'ı arayayım' dedi. Elvan'la görüşmüş. Elvan ona Kadir'in penisinin kesik olduğu 2 fotoğraf göndermiş. Eski eşim bunları bana gönderdi ve 'Hemen bu resimler ve elindeki çantayla birlikte polise git' dedi. Bu sırada Elvan beni aradı, eve jandarmanın geldiğini ve benimle görüşmek istediklerini söyledi. Ben korkudan elimde bulunan çantayı ilk gördüğüm arabanın üstüne bıraktım ve eve gittim” dediği kaydedildi.

Savcı esas hakkındaki görüşünde, sanık Elvan K.’un savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu ve buna itibar edilemeyeceğini, sanığın Kadir Demir’e yönelik ‘kasten öldürme’ suçunun işlediğini sabit olduğunu, sanık Nadja Angela G.’in ise suçun işlenmesinden önce ve işlenmesi sırasında yardım ettiğini belirtti, Esas hakkında görüşte, sanık Elvan K.’unmüebbet hapis, sanık NadjaAngela G.’in ise 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

Duruşmada konuşan şikayetçilerin avukatı Oğuz Dilek ise savcının görüşüne kısmen katılmadıklarını belirterek, “Her iki sanığın beyanları farklıdır. Suç tarihinde maktul ısrarla eve çağrılmıştır. Otopsi raporuna göre, Kadir Demir’in vücudundaki darbe sayısı ve yaralanmaların yerleri, olay sırasında evde 2 bıçak bulunması ve her 2 bıçakta da parmak izlerinin olması eylemin birlikte gerçekleştirildiğini göstermektedir. Sanık Nadja Angela G. tarafından verilen ‘görmedim, duymadım’ şeklindeki beyanlar hayatın olağan akışına aykırıdır. Seslerin duyulmaması mümkün değildir. Kadir Demir’in cesedi salona taşınmıştır. Branda hazırlanmış, mezar kazılmıştır. Kin ve nefretin sınırları aşılmış, maktulün cinsel organı kesilmiş, şarap içilerek kutlama yapılmıştır. Her iki sanığında canavarca hisle öldürme suçundan cezalandırılmalarını talep ediyoruz” dedi.

Duruşma, sanıkların avukatlarının esas hakkındaki görüşe karşı savunma yapmak için süre istemesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi. (Ömer KARÇA)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler