Şafak, “Plakalara yeni mühür”

  • 21 Ekim 2018
  • 1581

İlgili kanun ve yönetmeliklerle araç plaka tescillerinin Şoförler Odası tarafından yapıldığını vurgulayan Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, yeni mühürlerin federasyon tarafından odaya gönderildiğini belirterek, vatandaşlara Şoförler Odası dışında başka yerlerde plaka bastırmamaları uyarısında bulundu..

Son zamanlarda artan sahte mühürlü plakaların önüne geçmek üzere Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni mühürler Türkiye Şoförler Federasyonu tarafından üye odalara gönderildi.

Karayolları Trafik Kanunu’nun 131. maddesi ve bu kanuna istinaden çıkarılan yönetmeliğin 176. maddesi gereğince, araç tescil plakalarının basım ve dağıtım yetkisinin Şoförler Odası’nda olduğunu belirten Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, “Son zamanlarda sahte mühürlü plakaların çoğalması neticesiyle kullanılan mühürlerin standardını sağlamak ve sahte mühür basımını engellemek amacıyla odalarımızda var olan eski mühürlerin iade edilmesiyle Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü’nde yeni mühürlerimiz bastırılmış ve Federasyonumuz aracılığıyla odamıza teslim edilmiştir” dedi.

Şafak, vatandaşları uyararak plakaları Şoförler Odalarının dışında başka yerlerde bastırmamaları gerektiğini ifade etti. (Haber : Hakan Tankaya)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler