"Turizmde İşsizlik Günleri Başlıyor"

  • 17 Kasım 2023
  • 2393

300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin konaklamada en büyük turizm destinasyonu Antalya Manavgat'ta turizm sezonunu sonra erdi.

ANTALYA'DA 300 BİN TURİZM ÇALIŞANIN'DAN YÜZDE 90, 5 AY İŞSİZ KALACAK!

Manavgat’ta oteller 20 Kasımda yüzde 85’i kapanıyor. Otellerin kapanması ile açık olan oteller hariç Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'na kayıtlı 130 bin turizm elamanı bulunuyor.

Oteller kapanınca 130 bin turizm elemanının yüzde 90'nı beş ay işsiz kalacak.

Side Selimiye Apart Otel Sahibi Mehmet Çelikten, Manavgat'ta aktif turizm sezonunun sona erdiğini söyledi.

Türkiye turizminin başkenti Antalya'nın 720 bin yatak kapasitesi olduğunu belirten Sideli turizmci Mehmet Çelikten," Türkiye turizminin başkenti Antalya'da 441 beş yıldızlı otel, Apart otel, Hotel, Motel, Butik Otel ve pansiyonlarda 300 bin turizm çalışanı istihdam ediliyor. Sezon bitiminde her yıl 300 bin turizm çalışanının yüzde 90'ni 5,5 ay işsiz kalıyor. Kışın otellerin açık kalması sağlanması için sağlık, kongre,doğa sporları, spor ,futbol, bisiklet ve golf sporu turizmine acil önem verilmeli.Bacasız sanayi olarak Antalya ekonomisine yıllık 15 milyar Euro Döviz girdisi sağlıyor.Ülkemize gelen turistin yüzde 18'i ve Antalya'ya gelen turistin ise üçte birini ağırlayan Manavgat-Side destinasyonun turizmden ülke ekonomisine ise yıllık 5 milyar Euro Döviz girdisi katkısı sağlıyor. Ayrıca Antalya'da turizm sektörü 55 kalem iş koluna ekmek kapısı oluyor."diye konuştu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler