PİXEL AKADEMİ EĞİTİM VE PROJE DANIŞMANLIK MANAVGAT MYO’DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU.

  • 05 Ekim 2018
  • 1314

 

Pixel Akademi Eğitim ve Proje Danışmanlık hocaları Emrah Kozan (Adobe Master Trainer) ve Raifhan Aydın (Yazılım Birim Müdürü), Bilişim 2017 Seminerleri kapsamında Manavgat MYO’da öğrencilerle buluştu. “Tasarımcının Kariyer Yolculuğu” ve “Yeni Nesil Yazılım” başlıkları altında öğrencilere seslenen Kozan ve Aydın, eğlenceli ve çarpıcı sunumları ile öğrencilerin bilişim sektörüne dair düşüncelerinde yeni ufuklar açtılar. Tasarım nedir, tasarım türleri, tasarım süreçleri, yazılım nedir, giyilebilir teknolojilerin gelişimi ve yapay zeka uygulamaları hakkında bilgi aktarımı yapılan seminerin sonunda tüm katılımcılara sertifika veren Pixel Akademi Eğitim ve Proje Danışmanlık, aynı zamanda seminere katılan öğrenciler arasından seçilecek 30 kişiye workshop çalışması tarzında akademilerinde 1 günlük eğitim hediye ettiler.

Emrah Kozan konuşmasında “Ülkemizin kalkınması için bilişim teknolojileri konusunda cesaretli olmalı ve farkındalığımızı artırmalıyız. Gelecek nesle baktığımızda çok küçük yaşta kodlama yapabilen algoritma bilen çocuklara rastlıyoruz. Bu bizi ümitlendiriyor. Çünkü ancak bir şeyler üreterek var olabiliriz ve bir kimlik kazanabiliriz. Tasarım bir var olma meselesidir ve insanın en temel içgüdüsüdür. Biz de bu sebeple bilişim sektörüne olan farkındalığı artırmak için çalışıyoruz.” dedi. 

Raifhan Aydın ise “Yazılım sektörü komplike bir sektördür. Çünkü üniversitede okuduğumuz bölüm, not ortalamamız gibi değişkenler bu işi yapmamıza vesile ya da engel olmuyor. Bu da bu işi yapabilen herkesi bize rakip hale getiriyor. Özellikle mobile sektörde değerlendirilebilecek çok büyük bir boşluk var. Bu alanda geliştirilen uygulamalara yapılan yatırımlar yüksek seviyelerde oluyor. Bunların yanında roman yazan, müzik yapan güçlü yapay zekâ uygulamalarının da geliştirildiğini görmekteyiz. Bu nedenle gençlerimizin kendilerinin farkına varmaları ve geliştirmek için çaba göstermeleri sektörün kalkınması için çok önemli görülmektedir.” şeklinde konuştu.

 

 

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler