Pitbullun parçaladığı kolun yerine takılacak protez için 50 bin Euro isteniyor

  • 22 Ekim 2018
  • 77238

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde yaşayan Fatma Özdemir (18) 2013 yılında 2 çoban köpeği ve bir pitbulun saldırısına uğrayarak sağ kolunu kaybetti. Ailesi çobanlık yapan ve liseyi bu sene bitiren Fatma Özdemir’e takılacak olan protez kol için 50 bin Euro isteniyor.

Gündoğmuş’un Çiçekoluk köyünde çobanlık yapan ailesiyle yaşayan Fatma Özdemir, 2013 yılı Ramazan bayramının 2’nci günü sulamak için gittiği köyün hemen yanındaki bahçelerinde 2’si çoban köpeği biri pitbul olmak üzere 3 köpeğin saldırısına uğradı. Çığlıklar üzerine olay yerine köylüler gelinceye kadar pitbull genç kızın kolunu parçaladı. Köylüler gelip Fatma Özdemir’i kurtararak Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürdü. Dağda keçi otlatan baba Ramazan Özdemir’de haber verilmesi üzerine hastaneye geldi. Manavgat Devlet Hastanesi’nden önce Antalya’da ki özel bir hastaneye ardından Akdeniz Üniversitesi (AÜ)Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen genç kızın koluna Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Porf. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından birkaç defa operasyon yapıldı. Genç kızın kurtarılamayan kolu, kangren olma riski taşıdığı gerekçesiyle 2013 yılı Eylül ayında kesildi. Yetkililer, Fatma Özdemir’in babasına, kızının henüz yaşının küçük ve büyüme çağında olduğu sebebiyle 18 yaşına gelince protez takılmasını tavsiye etti.

Olayın olduğu tarihte 7’nci sınıfa giden Fatma Özdemir, sağlığına kavuşarak bir yandan çobanlık yapan ailesine yardım ederken, bir yandan da okuluna devam etti. Gündoğmuş Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni bitiren Özdemir, hafta sonunda yapılan Yüksek Öğretim Sınavlarına katıldı. En büyük hayalinin muhasebeci olmak olduğunu belirten Özdemir, belirli bir yaşa kadar iki kolla yaşayıp, daha sonra tek kolla olmanın kendisine büyük üzüntü verdiğini belirtti. Ailesine keçilerin bakımında ve otlatmasında yardım ettiğini belirten Fatma Özdemir, “Bir yandan da her fırsat bulduğumda ders çalıştım. Evde, dağda, heryerde ders çalıştım. Muhasebeci olmak istiyorum. Umarım bu hedefimi gerçekleştiririm” dedi.

“Vücudumun bir yanı eksik!” diyen Fatma Özdemir, “Kolumun kesileceğinden benim haberim yoktu. Ben ameliyathanede öğrendim. ‘Kolun kangrene dönecek, kesmek zorundayız’ dediler. Kestiler. Kolumun kesilmesinin ardından bazı şeyleri yapmakta zorlanıyorum. İşleri filan zorlanarak yapıyorum. Sağ tarafım bomboş. Hayatım değişti” dedi.

Baba Ramazan Özdemir ise eşiyle birlikte çobanlık yaptığını ve 3’ü erkek, 3’ü kız 6 çocuklarının bulunduğunu söyledi. Fatma’nın 4’ncü çocukları olduğunu anlatan Ramazan Özdemir, olayın olduğu gün dağda keçileri otlattığını, köylülerin haber vermesiyle olayı öğrendiğini ve apar topar Manavgat Devlet Hastanesi’ne gittiğini söyledi. Kızının daha sonra AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığını anlatan baba Ramazan Özdemir, Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Özlenen Özkan tarafından tedavi edildiğini ve doktorların kızının kolunu kesmek zorunda kaldıklarını anlattı. Kızının kolunun kesilmesinin ardından protez kol takılması konusunun kendisine söylendiğini belirten baba Özdemir, “Bana, ‘Bu çocuğa 18 yaşına kadar protez kol takılmaz. Gelişme çağının bitmesi lazım, takarsan değiştirmek zorunda kalırsın’ dediler. Kızım 18 yaşına girince protez kolu taktırmaya karar verdik. Basit bir şey zannettik ama bizim karşımıza yüklü bir meblağ çıktı. Çocuğuma takılacak olan protez kola 50 bin Euro istediler. Bizde 50 bin Euro’yu çıkaramayacağımız için devletimizden ve yardım severlerden yardım bekliyoruz” dedi. (Haber:Hakan Tankaya)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler