Pazartesi Pazarı sıkıntılı kuruldu

  • 20 Ekim 2018
  • 1410

Pazartesi Pazarı ilk gününe pazarcıların eylemi ile başladı. Pazara araç ve müşteri giriş çıkışının olmadığını savunan pazarcılar, kurdukları tezgahları kapatarak satış yapmadı. Pazarcıların eylemini destekleyen vatandaşlar ise kapalı otopark girişinin kapalı olduğunu belirterek, bölgede araç parkı yapılacak başka bir yer olmadığı için sorunun çözülmemesi halinde Pazartesi Pazarı’nı tercih etmeyeceklerini söylediler.

17 Nisan 2016 yılında temeli atılarak yapımına başlanan ve 28 Nisan 2017 tarihinde kura ile pazarcıların yeri belirlenen Pazartesi Pazarı’nda, pazarcılar pazar yerine araç ve müşteri girişi için yer olmadığını savunarak tezgahlarını kapatarak satış yapmadı.

Pazarcı esnafı, sebze pazarının çevresinin tekstil ürünleri satıcıları tarafından kapatıldığını, hem kendi ürünlerini pazar yerine getirip çıkartmanın imkansız olduğunu hem de müşterilerin girişi ve çıkışının kapatıldığını, pazar için en önemli sıkıntı olan park sorununun ise kapalı otopark girişinin de kapanması nedeniyle çıkmaza girdiğini söylediler. Belediyenin Pazar düzenini dikkatsiz ve özensiz yaptığını iddia eden pazar esnafı kurduğu tezgahları kapatarak satışları durdurdu ve eylem yaptı.

Pazar yerine gelen Belediye Zabıta ekipleri ve meclis üyeleri, pazarcı esnafını uzun süre tezgahlarını açmaları konusunda ikna etmeye çalıştı.

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, sıkıntıları yetkililer ile konuştuklarını ifade ederek, gelecek hafta için yeni düzenleme yapılacağı sözünü aldıklarını söyledi. Doğan şöyle konuştu, “Pazar yerimiz yeni yapıldı biliyorsunuz. Son derece modern bir Pazar ama esnaflarımız adına ufak tefek sıkıntılarımız var. Girişte ve ürünlerini taşımayla ilgili sıkıntıları var. Pazarcı esnafı arkadaşlarımızın uyarılarıyla bunlar tespit edildi. Bizde belediyenin yetkilileriyle inceledik. Üst düzey belediye yetkilileri ile de görüştük, pazarcı esnafımızın açılmasını istedikleri yollar ile ilgili olarak belediye adına Zabıta Müdürü’nden söz aldık. Önümüzdeki hafta bu yollar açılacak. Pazara girişin açık olması önemli, çilek gibi tarladan toplanarak gelen ürünler var, 09.00’da, 10.00’da geliyor pazara, bu tür ürünleri esnafımız rahat bir şekilde pazara gelip tezgahında sergileyebilecek. Sabahtan bu yana cereyan eden sorunlar çözülecek. Ben Pazar yerinin esnafımıza, Manavgat’ımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bol kazançlar diliyorum”

Pazar yerinde yaşanabilecek bir sağlık sorununda ambulans ve sağlık ekibinin zamanında müdahale edebilmesi için nasıl bir düzenleme yapılacağı ve Pazar yerine bir sağlık ekibinin konuşlandırılmasının mümkün olup olmadığı ile ilgili sorulan soruya yanıt veren Sami Dursun Doğan, “Turizm esnafının tezgahlarında çıkmalar var. Ambulans ve sağlık görevlilerinin Pazar yerine gelip ilk müdahaleyi yapabilmeleri için bu çıkmaların hızlı bir şekilde kaldırılması gerekiyor. Pazar yerinin ölçüleri yapılırken ambulansın geçebileceği şekilde yollar açık bırakıldı, encümenin kararı da bu yöndeydi. Tezgahların çıkma ve dikmelerinden kaynaklanan bir sorun bu. Pazar yerine bir sağlık ekibinin kurulması belediyenin yetkisi altında olduğu için belediye yetkilileri ile görüşmek gerekiyor” dedi.

Pazar yerinde sebze pazarının çevresini saran tekstil pazarının bir noktaya toplanmasını talep eden pazarcı esnafının taleplerini de doğru bulmayan Doğan, “Pazar konsept olarak bir bütün. Sebze pazarın temel ayağı, sebzenin dışındaki ürünler; tekstil ürünleri, hediyelik eşyalar ve benzeri ürünlerle birlikte bir bütünlük oluşturuyor. Pazar yerinde hepsi bir insanın organları gibi, birini çıkarırsanız bir eksiklik oluşur. Birlikte düzenli bir şekilde bütünleştirerek daha fazla para kazanma imkanı sağlayabiliriz” dedi.

Yapılan konuşma, telkin ve verilen sözlerden sonra yatışan pazarcı esnafı yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından tezgahlarını tekrar açarak satışa başladı. Bu arada bazı pazarcı esnafı ise bir hafta sonra taleplerinin yerine gelmemesi durumunda daha büyük bir eylem yapacaklarını söylediler.

Diğer taraftan, pazarcı esnafının eylemine destek veren vatandaşlar, kapalı otopark girişinin de kapalı olması nedeniyle araçlarını park edebilecek en yakın yerin pazar yerine en az 300 metre mesafesi olacağını belirterek, bu kadar mesafeyi yürümektense pazara gelmemeyi tercih edeceklerini söylediler. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler