Otel mühürlenecekti, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı

  • 13 Ekim 2018
  • 1998

 

 Manavgat'a bağlı Side Mahallesi’nde bulunan Side Su otel, ruhsatı olmadığı için belediye tarafından mühürleneceği gerekçesiyle içeride bulunan turistler başka otellere tahliye edilmeye başlanacağı sırada Antalya 2’nci İdare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Manavgat'a bağlı Side Mahallesi'nde bulunan ve 2015 yılında faaliyete geçen Side Su Hotel, Manavgat Belediyesi tarafından işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle geçen mart ayında mühürlenme kararı verildi. Mülkiyet sınırı ihlali nedeniyle 135 odalı otelin ruhsatı iptal edildi. Otelde konaklayan yerli ve yabancı tatilcilerin  bugün tahliye edilmesi beklenirken, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı verildi. Mahkemenin dün aldığı karar uyarınca mühürleme ve tahliye işlemi 30 gün süreyle durduruldu. Tahliye yapılacağı bildirildiği için valizlerle birlikte lobide ve balkonda bekleyen turistler ise yürütmeyi durdurma işlemi sonrası yeniden odalarına çıkarıldı.Otel sahibi Abdülkadir Uçar kendisinin Side’nin eski belediye başkanı olduğunu ve Ak Partili olduğunu hatırlatarak, Manavgat Belediyesi’nin CHP’li başkanı Şükrü Sözen’in şahsi ve siyasi husumet nedeniyle otelin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını herhangi bir mahkeme kararı olmadan iptal ettiğini belirterek; “Bunu gerekçe göstererek otelimizi mühürlemiş ve bugün itibariyle dünyanın dört bir yanından yabancı misafirlerin içeride olduğu halde hepsinin valizlerini toplayıp dışarı çıkartılmasını istemiş ve bu noktada hem bize yazılı olarak hemde Manavgat zabıta birimlerine bu emri bildirmişlerdir” dedi.

BAKANLIK İMAR TADİLATI KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPIYOR

Türk turizminin 2 yıldan beri ne kadar büyük sıkıntılar çektiğini anlatan Uçar, “Bölgemizde otel yapılaşmalarında çatı katlarıyla ilgili olsun, tesisat katlarıyla ilgili olsun tüm otellerde ciddi sıkıntılar mevcuttur bu sıkıntıların giderilmesi için zaten Kültür ve Turizm Bakanlığımız bunların yasallaştırılması noktasında çok büyük emek ve girişim yapmaktadırlar. Bu noktada da bir sonuca ulaşılmak üzere bu Manavgat’ta plan tadilatı çalışmalarıyla ilgili. Ayriyeten ülkemize bir tane daha fazla turist gelsin diye hükümetimizin bakanlarımızın sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerin çok büyük emekleri ve gayretleri var. Bu emek ve gayretlerle ülkemize getirilmiş olan misafirlerin burada hoş zaman geçirmeleri gerekirken maalesef bir belediye başkanının şahsi tutumundan ve şahsi kininden dolayı siyasi olarak benim otelimde maalesef bu uygulamayı gerçekleştirmiş olması gerçekten çok acı vericidir” diye konuştu. Başkan Uçar, belediyenin diğer işletmelere de aynı uygulamayı yapması durumunda itiraz etmeyeceğini de sözlerine ekledi.

ACENTELER PANİKLEDİ

Otelde Almanya, Rusya gibi ülkelerden ve yerli turistler olmak üzere 300 civarında misafir olduğunu aktaran Abdulkadir Uçar, “Manavgat Belediyesi tarafından TÜRSAB kanalıyla Öğlen saat 12:00’ye kadar ‘müşterilerinizi boşaltın’ diye yazı gönderilmiş. Onlarda paniğe girdiler doğal olarak. Müşterileri başka otellere kaydırma noktasında girişimler yaptılar. Bu müşterileri şimdi tatillerinin yarısında valizlerini toplatıp, bu otelden çıkartıp, başka bir otele götürmek gibi maalesef Türk turizmine çok büyük bir darbeyi ve çok büyük bir haksız uygulamayı yaşamış bulunmaktayız” dedi.

MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Side Su Otel’de tatillerini geçiren turistler bavullarıyla birlikte acentelerin getireceği araçları beklerken, Antalya 2’nci İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı uygulamayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Side Su Oteli işleten KH Otelcilik Turizm Ticaret Limited Şirketi tarafından ruhsatın iptal edilmesine gerekçe olan imara aykırılıkların düzeltildiğini belirterek, işlemin iptali için Antalya 2’nci İdare Mahkemesine başvuruda bulunuldu. Mahkeme, dün, davalı idarenin birinci savunması ve ara kararına cevap alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne ve cevap geldikten sonra verilen kararın yeniden incelenmesine, ara karar ve cevap süresinin 30 gün olarak belirlenmesine verdi.

BAŞKAN SÖZEN BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise kamu görevi yaptıklarını bu nedenle hiç kimseyle şahsi ve siyasi husumetlerinin olamayacağını, sadece yasaları uyguladıklarını ve Side Su Otel konusunda önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler