Okulların çevresi güvende

  • 06 Nisan 2023
  • 578

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerince, öğrencilerin okulları ve evleri arasında rahat ve huzurlu bir şekilde gidip gelmeleri, yabancı şahıslarca rahatsız edilmemeleri amacıyla, park bahçe, metruk bina ve çok sayıda iş yerinde arama ve denetleme yaptı.

 

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlimizin mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite çağındaki çocuk ve gençlerimizin her türlü suçtan uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla ilimiz genelinde belirtilen eğitim kurumları/okulların yakın çevresinde faaliyet gösteren umuma açık yerleri kapsayan “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri Denetimi” yapılmıştır.
İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde, Asayiş, Çocuk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Güvenlik, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı birimlerden 108 ekip ve 242 personelin katılımı ile gerçekleştirilen uygulamada; 166 okul çevresinde, 21 internet salonu, 9 elektronik oyun salonu, 33 kahvehane, 15 cafe, 27 market/büfe, 1 içkili yer, 27 tekel bayi, 10 iddia ve ganyan bayi, 4 umuma açık yer, 16 metruk bina, 70 park ve bahçeler denetlenmiştir.

Uygulama kapsamında; bin 218 şahıs incelenmiş, 1 şahsın arandığı tespit edilmiş, 448 araç denetlenmiş, 5 araca idari yaptırım uygulanmıştır.

Okulların çevresinde yaptığımız denetimler 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi içerisinde birimlerimiz tarafından aralıksız olarak yürütülecektir” denildi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler