Öğrencilere yüzme ve dalış eğitimi verilecek

  • 10 Haziran 2022
  • 399

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte, serinlemek için denize veya ırmağa girenlerin sayısında artış oluyor. Özellikle çocukların, girdikleri deniz ve ırmakta boğulma riskiyle karşı karşıya kaldığını belirten yetkililer, aileleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

 

Boğulma olaylarının en aza indirilmesi amacıyla harekete geçen Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Side Sualtı Arama Kurtarma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, işbirliği yaparak eğitim protokolü imzaladı. protokol çerçevesinde öğrencilere yüzme ve dalış eğitimi verilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen imza töreninde protokole Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türkez ve Side Sualtı Arama Kurtarma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım attılar.

Dernek Başkanı Mustafa Yıldırım yaptığı açıklamada, “Bizim amacımız hem bilinçsizce denize ve özellikle ırmağa giren çocuklarımızı korumak. Manavgat ve Köprüçay Irmağı’nda her sene çok sayıda insan boğularak hayatını kaybediyor. Bizim ırmaklarımızın debileri çok yüksek, biz bu ırmaklarda insanların yüzmesini istemiyoruz. Çünkü çok tehlikeli” dedi. Protokolle Manavgat’ta ki tüm okullarda özellikle liselerde gençlere profesyonel olarak yüzme ve dalışın nasıl olacağını anlatacaklarını belirten Başkan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Manavgat ilçe sınırlarında tüm resmi ve özel okullarda, dalış ve yüzme öncesi alınması gereken önlemleri; yüzmeyi ve su altı dalış planınıanlatacağız. Yüzmesini bilmeyen öğrencilere yüzmeyi; yüzmesini bilenlere ise dengeli yüzmenin nasıl olacağını anlatacağız. Ayrıca yaşanabilecek olumsuz durumlarda acil durum planı oluşturmayı göstereceğiz.”  (Ömer KARÇA)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler