OGM’den depremzedelere yakacak odun

  • 18 Şubat 2023
  • 916

Orman Genel Müdürlüğü, 11 kente etki eden Kahramanmaraş depremlerinin ardından depremzedelerin zorlu kış şartlarında ısınma ihtiyacını gidermek üzere deprem bölgesine tonlarca odun yardımında bulunuyor.

 

Kahramanmaraş'ta yaşanan felaketin ardından Türkiye tek yürek oldu. Depremin yıktığı illere devlet tüm imkanlarınıseferber ederken vatandaşlar da düzenlenen kampanyalar aracılığı ile kendi imkanlarıyla yiyecek, giyecek ve daha birçok yardımda bulunuyor. Orman Genel Müdürlüğü de depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarını seferber etti. Orman Arama Kurtarma Timleri (ORKUT) AFAD koordinasyonunda arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. İş makineleri ilk günden ihtiyaçlar doğrultusunda bölgede  hizmet verirken,bölgeye konteyner, seyyar mutfak ve WC sevkiyatları devam ediyor.

Bölgede yaşamını devam ettiren depremzede vatandaşların günlük ihtiyaçlarını da karşılamak için seferber olan Orman Genel Müdürlüğü, bölgeye sevk ettiği onlarca su tankeri ile de vatandaşların içecek ve hijyen amacıyla kullanacağı su ihtiyacını karşılıyor.

Hava sıcaklığının eksi dereceleri gördüğü deprem bölgesinde elzem ihtiyaçların başında gelen ısınma sorunu da Orman Genel Müdürlüğünün bölgeye gönderdiği tonlarca yakacak odun ile giderilmeye çalışılıyor. ​(Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler