ODAMIZI BEN DEĞİL BİZ YÖNETECEĞİZ

  • 18 Ekim 2018
  • 816

 

 

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik 4 yıllık görev süreciyle ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi. Başkan Çelik, “4 yıllık görev sürecimizde Türkiye’de birçok ilke imza attık. Ülkemizde Ses getiren diğer kuruluşlara örnek olacak çalışmaların içerisinde bulunduk, verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik” dedi.

 

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Çelik, 10 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan MESO seçimlerinde tekrar aday olacağını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Başkan Çelik, düzenlediği basın toplantısında 4 yıllık görev sürecini değerlendirerek, seçildiği takdirde neler yapacağını da açıkladı.

TÜRKİYE’DE BİR ÇOK İLKE İMZA ATTIK

MESO Başkanı Hasan Çelik,  2013 yılında seçim çalışmalarında üyelere bir takım taahhütlerde bulunduklarını ve sözler verdiklerini ifade ederek, “Şimdi öncelikle şunu belirtmek isterim ki verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. Benim önceliğim her zaman Esnaflarımızın yanında olmaktı. Manavgat çok büyük bir havzaya sahip ve Aktif olarak şuan Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 6546 üyesi bulunmakta. Biz üyelerimizi Yılda en az bir kere iş yerlerinde ziyaret ederek, Yılda en az 3-3,5 ayımızı Esnaf ziyaretlerine ayırdık. Bu süre zarfında da esnaflarımızın düğünlerinde, cenazelerinde, açılışlarında, müşkül durumlarında yanlarında bulunduk. Her üyemiz sadece telefon açarak bile ulaşabildiği, her zaman çayımızı içmeye gelebildiği şeffaf bir yönetim anlayışıyla Odamızı yönettik. Esnaflarımız için Manavgat’ımız için Ülkemiz için daha iyisini nasıl yaparız diye her zaman düşündük ve hep bir adım ileriye gittik. Bu anlayışla 4 yıllık görev sürecimizde Türkiye’de birçok ilke imza attık” şeklinde konuştu.

SORUNLARIMIZI TBMM’YE TAŞIDIK

Ülkemizde ses getiren diğer kuruluşlara örnek olacak çalışmaların içerisinde bulunduklarını, görev süreci boyunca yaptıkları icraatları da paylaşan Başkan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “4 Farklı Banka ile kredi protokolü imzalayarak esnaflarımıza uygun şartlarda finans desteği sağladık. Toplamda 797 üyemize Ücretsiz Hijyen Eğitimi ve Belgelerini verdik. Masa, sandalye ve çadır alarak ücretsiz üyelerimizin hizmetine sunduk. Hukuk Bürosu ile Protokol yaparak üyelerimizin hukuksal sıkıntılarının çözümüne yardımcı olduk. 4 yılda 4 Kez Ahilik haftası kutlamaları gerçekleştirerek Ahilik Kültürünün gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yaptık. Birçok Meslek gurubunu gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile bir araya getirerek Meslek Komiteleri kurduk, Sıkıntıların çözümü için gerekli çalışmaları yaptık. Üyelerimizin aidat borçlarından bir kısmını Bankalar tarafından karşılanacağı 2 farklı Protokole imza attık. 144 Üyemize Ücretsiz ASAT Kanalizasyon Bağlantısı Eğitimi vererek Belgelerini teslim ettik. Satış Arttırmanın Farklı türlerinin ve Satış Tekniklerinin anlatıldığı konferanslar düzenledik. Her yıl kış aylarında Almanca, İngilizce ve Rusça Dillerinde Ücretsiz Kurslar verdik. Üyelerimizi Çanakkale, Bursa, İzmir, İstanbul Afyon ve Konya’ya Fuar ve Kültür gezilerine götürdük. Her yıl Aşure ikramında bulunduk. Üyelerimize özel indirim sağlayan Kurum ve Kuruluşlar ile Protokoller yaptık. KOSGEB Genç Girişimci Eğitimi verdik. Gezilerimizde Esnaflarımızın bize aktardığı sıkıntıları 9 maddelik rapor haline getirdik ve TBMM’ne götürerek Milletvekillerimize Elden ilettik. Aynı Raporu Cumhurbaşkanımıza, Başbakana, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına, TESK’e ve AESOB’a ilettik.

ÜYELERİMİZE BOŞ VAATTE BULUNMADIK

Çözüm ortağımız olan Meslek okullarına her zaman destek vererek Geleceğin ustaları için Makine teçhizat bağışında bulunduk. Üyelerimizin Online Ödeme, Online Belge alabilecekleri ve kişisel verilerinin güvenlik düzeyinin arttırıldığı Web sitesi yaparak hizmete geçirdik. Biz Üyelerimize asla boş vaat vermedik. Verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. Her zaman her şartta Esnaflarımızın yanında omuz omuza durduk. Esnaflarımızın bize vermiş olduğu Görevi layıkıyla yerine getirdik. Ancak bu bizim Çıraklık dönemimizdi. Artık daha iyisini biliyor ve planlıyoruz. Türkiye’de birçok ilki yapmış olabilmenin Gururuyla çıktığımız bu yolda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar Gelecek Dönemde yapacaklarımızın alt yapısı niteliğinde olacaktır.”

YAPACAKLARIMIZI ÜYELERE DANIŞACAĞIZ

MESO Başkanı Hasan Çelik, tekrar seçildikleri takdirde yapacakları tüm icraatları üyelere danışacaklarını, eğer üyeler isterse yapacaklarını da ifade ederek, “Esnaflarımızın online ödeme, online belge alabilmelerini sağlayan manavgatesnaf.org web sitemiz üzerinden işçi ve işveren buluşmaları düzenleyeceğiz. Esnaflarımız ile yapacağımız toplantılarda 4 yıllık çalışma stratejisi belirleyeceğiz” dedi.

BAYANLARA YÖNELİK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Çelik, MESO Başkanlığı’na seçildiği takdirde yapacaklarını ise şöyle anlattı:

“Turizm esnaflarımızın yüksek kira, imitasyon vb. Sorunlarını yetkili mercilere ileterek çözümünün takipçisi olacağız. Sanayi esnaflarımızın kamelya, otopark ve güvenlik sistemi sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Manavgat merkez, sokak ve caddelerde esnaf şenlikleri ve fuar organizasyonları düzenleyerek esnaflarımızın ekonomilerine katkı sağlayacağız. Her meslek grubunun sorunlarını çözüme ulaştıracağız. Yönetimde yer verdiğimiz bayan esnaflarımız ile ortak akıl oluşturarak bayanlara yönelik projeleri hayata geçireceğiz. Tüm esnaflarımızın yararlanabileceği bünyesinde esnaf lokali, düğün salonu ve otopark içeren sosyal tesis yapacağız. Üyelerimizin hukuksal sıkıntılarının çözüme kavuşması için yapmış olduğumuz hukuk bürosu protokolümüz devam edecek. Üyelerimizin mesleki konularda teknolojik gelişmeleri takip edebilmesi ve yakından görmesi için her meslek grubuna yönelik organizasyonları takip edip düzenlediğimiz Çanakkale, Bursa, İzmir, İstanbul, Afyon ve Konya fuar ve kültür turlarına daha kapsamlı olarak devam edeceğiz. Esnaflarımızın satışlarını arttırmaları, ürünlerini doğru pazarlayabilmeleri için her yıl kış sezonunda düzenlediğimiz Almanca, İngilizce ve Rusça yabancı dil kurslarımızı sürdüreceğiz. Önemli bir miras olan ahilik kültürünü4 yıldır yaptığımız çeşitli etkinlikler ile kutlarken, yapacağımız kutlama ve etkinlikler ile gelecek nesillere taşımaya devam edeceğiz. Esnaf ziyaretlerimizde, üyelerimizin bize aktardığı sıkıntıları tek tek not alarak üzerinde gerekli çalışmaları yapıp TBMM’ye cumhurbaşkanlığına, başbakanlığa, bakanlıklar ve TESK’e ilettiğimiz gibi bundan sonraki ziyaretlerimizde de aynı titizlikte çalışarak sorunların çözümünde öncülük edeceğiz. Üyelerimize özel indirim sağlayan kurum ve kuruluşlar ile gerçekleştirdiğimiz protokolleri arttırarak devam edeceğiz. Yasaların izin verdiği ölçüde odamız üyelerinin birlik beraberliğinin ve kaynaşmasının sağlanması amacıyla sportif aktivitelere katılımı için Manavgat esnaf odası spor kulübünü kuracağız. Satış teknikleri, satış pazarlama, müşteri ilişkileri, genç girişimci eğitimi, hijyen eğitimi, kanalizasyon bağlantı eğitimi gibi üyelerimizin mesleki başarılarına katkı sağlamak için düzenlediğimiz eğitim seminerlerimize devam edeceğiz. Esnaflarımızın hem ticari gelişimlerini sağlamak hem de maddi sıkıntılarına çözüm olacak finansal destekler için yapmış olduğumuz 4 farklı banka protokollerini arttırarak devam edeceğiz. Üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olabilmek adına masa, sandalye ve çadır hizmetlerimizi arttırarak daha kapsamlı hizmet vereceğiz. Tadilat yapılan cenaze nakil aracımızla da hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

MESO Başkanı Çelik ayrıca tüm meslektaşlarının yeni yıllarını kutlayarak; “Öncelikle tüm meslektaşlarımızın yeni yıllarını yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte kutluyoruz. Yeni yılın başlamasıyla birlikte 10 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirecek olduğumuz odamızın olağan genel kuruluna tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz. Ben ve ekibim “Ben değil Biz” anlayışı ile odamızı yönetmeye talibiz” dedi. (Haber: Hakan Tankaya)

 

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler