“Ne Varsa Manavgat’ta Var” Ticaret Fuarı Açılıyor

  • 09 Ocak 2019
  • 496

 

“Ne Varsa Manavgat’ta Var” etkinliği (Ticaret Fuarı) ile ilgili basın toplantısı düzenleyen MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, resmi açılışı gerçekleşecek fuarın 3 gün sereceğini belirterek amaçlarının toplu alım yapan firmaların satın almalarının Manavgat’tan gerçekleştirmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.  

Ne varsa Manavgat’ta var” sloganıyla Manavgat’ın iş dünyasını buluşturan ikili iş görüşmelerinin bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek.  Fuar, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Belediyesi, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB), Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD), Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB), Çolaklı Turizmini Geliştirme ve Tanıtma Derneği (ÇODER), Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliği (ESDER)’in işbirliği ile 10-11-12 Ocak tarihlerinde Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ETKİNLİĞİN 5’CİSİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş,  10 Ocak Perşembe günü saat 10.00’da resmi açılışı gerçekleşecek “Ne varsa Manavgatta var”  etkinliği (ticaret fuarı) ile ilgili yaptığı basın toplantısında asıl amaçlarının toplu alım yapan firmaların satın almalarının Manavgat’tan gerçekleştirmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. 3 gün serecek fuarın fikrinin ilk olarak komite başkanları toplantısında 5 yıl önce ortaya atıldığını kaydeden Boztaş, “17 meslek komitemiz var. Komite başkanları arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda toplu alım yapan firmaların Manavgatlı firmalardan satın almalarını gerçekleştirmeleri konusu ortaya atıldı. Toplu alım yapan firmaların Manavgatlı ve MATSO üyesi firmalardan toplu alımlarını gerçekleştirmeleri için bir etkinlik gerçekleştirmek amacıyla başlamıştık. Her yıl daha gelişti. Bu yıl 5’cisini gerçekleştireceğiz” dedi.

MAD, OSMED, OTED ve APADER’DE DESTEK VERİYOR

Başkan Boztaş, fuara Manavgat Aşçılar Derneği (MAD), Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitim Derneği (OSMED), Otel Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (OTED) ve antalya aşçılar ve pastacılar derneği (apader) stant açarak destek verdiğini açıkladı.

65 FİRMA KATILIYOR

Fuarın her yıl daha da kurumsal hale geldiğini ve katılımcılara katkılar sağladığına kaydeden Başkan Boztaş şunları söyledi;  “Bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz ikili iş görüşmelerimiz her geçen yıl daha da ilgi görüyor. Fuarımıza 65 firmamız stant açarak katılım sağlıyor”

 Manavgat’a fuar ve kongre merkezi yapılmalıdır

Manavgat’ta bir fuar ve kongre merkezine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Başkan Boztaş, Manavgat'ın fuarcılık anlamında potansiyelinin olduğunu ancak fuar ve kongre merkezinin olmadığını söyledi.  5 yıldır yaptıklarda fuarlarda katılımcılarla yaptıkları anketlerde yoğun bir şekilde yer alan darlığından şikayet geldiğini ve fuar ve kongre merkezi yapılması konusunda talep olduğunu kaydetti. Boztaş, fuarın son günü anketler yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz tüm anketlerde yerin darlığından şikayet ediliyor. 65 firmaya 5.2 metrekare yer verebiliyoruz. Tüm katılımcıların 40-50-60 metrekare civarında yer talebi var ama veremiyoruz. Fuar için 5 bin kare kapalı alan ihtiyacımız var. Dolayısı ile bölgede böyle kapalı bir alanda yok. Fuarlarımızı ulaşımı, alt yapısı, yerin tertip düzeni açısından Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür merkezi fuayene alanında yapıyoruz. 5 yıldır gerçekleştirdiğimiz bu etkin ve fuar gösteriyor ki artık Manavgat’ta fuar ve kongre merkezine ihtiyacımızı var. Bunu güçlü bir şekilde biz her toplantımızda dile getiriyoruz. Dile getirmeye devam edeceğiz. Kentimizde fuar ve kongre merkezinin yapılması turizmin 12 aya yayılması ve fuar ve kongre turizminin oluşmasına katkı sağlayacaktır. İş insanları olarak fuar ve kongre merkezine ihtiyacımız var. Bunun yapılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Üyelerimizi kendilerini anlatabileceği farklı fuarları yapmak istiyoruz

Ne varsa Manavgat’ta var ticaret fuarının yanı sıra “Manavgat’ta İş Var” sloganıyla istihdam fuarı yaptıklarını vurgulayan Boztaş şunları söyledi; “Manavgat Kaymakamlığı, MATS0, Manavgat Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İŞKUR, SGK, ve İNKAY işbirliği Manavgat’ta İş Var” sloganıyla gerçekleştiriyoruz. Biz MATSO olarak 2 fuar gerçekleştiriyoruz. Eğer minimum 5 bin metrekare bir alanımız olsa biz MATSO olarak 5 tane fuar organize edebilecek noktadayız. Bu fuarda yer darlığından dolayı müracaat eden birçok firmaya stant yeri veremedik.  Yer veremediğimiz sektörler için fuar organize edebiliriz. Üyelerimizden bunun talebini alıyoruz. Artık üyelerimiz kendilerini geliştiriyorlar,  dünyaya açılıyorlar,. Üyelerimiz ülke geneli ve dünyaya mal satma noktasına geldi.  Her dönem kendileri ifade edebilecekleri yeni ürünler ortaya çıkarıyorlar. Dolayısı üyelerimizin kendilerini tanıtabileceği anlatabileceği bizde varız diyebilecekleri bir alana ihtiyacımız var. Biz yılda 5 tane fuarı organize edebiliriz.  Anfaşta bile yılda 13-14 tane fuarı gerçekleştiriliyor. Dolayısı ile biz başka organizasyonlarla da birleştirerek 13-14 fuarı organize edebiliriz.  Bunun içinde spor müsabakaları kongreler ve toplantılar içinde değişik ebatlarda bir salon oluşturulabilir. Dolayısı ile böyle bir ihtiyaç vardır.

Manavgat’a fuar ve kongre merkezi acil bir şekilde yapılmalıdır. Seçimin yaklaştığı şu günlerde ben sizlerin aracılığı ile siyasilere çağrı yapmak istiyorum.  Hem kongrelerin yapılması,  turizmin çeşitlenerek 12 aya yayılması açısından hem de iş insanlarının kendilerini ifade edebilecekleri alana ihtiyaç var. Bu ihtiyacımızın karşılanması için siyasilerin programlarına almalarını talep ediyoruz”

Etkinliğimiz fuarcılığa giden yolun küçük taşlarıdır

Üyelerin yaptığımız etkinliklerle kendilerini geliştirerek alt yapısını oluşturdukları fuara profesyonelce hazırlanmış olduklarını vurgulayan Boztaş, organize ettikleri etkinliklerin fuar ve fuarcılığa giden yolun taşı olduğunu belirtti.

 

TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ

Fuara Manavgat halkını davet eden Başkan Boztaş, “Fuarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Ticaret Fuarımızı birlikte organize ettiğimiz paydaşlarımıza, bize destek vererek stant açan derneklerimize, stant açan tedarikçi firmalarımıza, katılım sağlayan toplu alım yapan firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizim sesimizi duyuran ve tüm etkinliklerimize destek veren siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.  

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler