Namık Karamancı 3. mezunlarını verdi

  • 15 Ekim 2018
  • 2266

 

 Namık Karamancı Fen Lisesi 3. dönem mezunlarını muhteşem bir törenle uğurladı.

Okul bahçesinde düzenlenen ve yoğun bir katılımın gözlendiği tören akşam saat 20.00 da saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Tören okulun edebiyat öğretmeni Aliye Gülay Akdağ ile 11. Sınıf öğrencisi İbrahim Enis Demir  ‘in muhteşem sunuculuğunda devam etti.

 Açılış konuşmasını Okul müdürü Hasan Kökçü yaptı. Kökçü konuşmasında; “Okulumuz sadece Manavgat’ın değil bölgenin eğitiminde de öncü rol üstlenerek kısa sürede çok büyük  başarılar elde etmiştir. Bir fen lisesi olarak amacımız, akademik başarısı en üst düzeyde öğrenciler  yetiştirmek  yanında, her yönüyle kendini ifade edebilen, milli, manevi değerlerine bağlı, ufku açık, geleceğe ışık tutan bir nesil, yetiştirmektir. Okulumuz, Avrupa Birliği projeleri konusunda  Türkiye de tektir. 6 projeyi aynı anda yürüterek hem ulusal, hem de uluslar arası alanda hayranlık uyandırmaktadır. Bu projeler sayesinde şimdiye kadar yaklaşık 100 öğrencimiz 15 farklı Avrupa ülkesine gitmiş bir o kadar Avrupalı öğrenci de ülkemize, şehrimize gelmiştir. Böylece hem  öğrencilerimiz Avrupa'yı tanımış, hem de Avrupalı öğrenciler yurdumuza gelerek Türk kültürünü, Türk insanını  yakından inceleyip Ülkemize karşı oluşan ön yargıları yıkmış, ileriye yönelik köklü dostlukların temellerini atmışlardır. Bunların yanında,Öğrencilerimiz boş vakitlerini  en güzel şekilde değerlendirerek Halk oyunlarına da yönelmişler kültürümüzün en güzel örneklerini  öğrenmiş ve başarıyla sergilemişlerdir. Halk oyunları ekibimiz Antalya genelinde düzenlenen ve ilk kez katıldığımız yarışmada Antalya 3. olarak büyük bir başarı elde etmiştir Okulun değil, ama benim ilk göz ağrımsınız. Her son bir başlangıçtır. Her son, içinde bir hüznü barındırır. Ben de biraz hüzünlüyüm.Çünkü size veda ediyoruz. Sizden isteğim vatanına, milletine ,bayrağına ,değerlerine bağlı, bilimin aydınlığıyla hep ileri giden, ülkemizin büyük atılımlarına yön veren, iz bırakan gençler olmanızdır. Namık Karamancı Fen Lisesi yarınların güçlü ve büyük Türkiye’ sini gerçekleştirecek, Antalya İlimizin en başarılı eğitim kurumlarından birisidir. Dolayısıyla bu gecenin bizlere yakışır, düzeyi yüksek, mutlu bir gece olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyorum. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna gecede bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca bu güzel ortamı hazırlayan Optimum Organizasyon yetkilisi Zeynep Yüncü’ye teşekkür etti.

Okul müdürünün konuşmasının ardından, okul aile birliği başkanı Naile Gülçin Atay ve mezunlar adına Ali Kubilay Çoban adlı öğrencinin konuşmaları yer aldı. Konuşmaların ardından okulun müzik öğretmeni tarafından hazırlanan ve okul öğrencilerinden oluşan müzik grubu tarafından sunulan müzik dinletisi konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Okul birincisi, Özüm Avcı, Okul ikincisi Burcu Uluca, Üçüncüsü Uğur Özyiğit’  ödüllerinin verilmesinden sonra Okul Birincisi Özüm Avcı veda konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından 12 sınıflar halk oyunları gösterisi sundu. Halk oyunları gösterisinin ardından mezun öğrencilerin mezuniyet belgeleri sırayla öğretmenleri tarafından verildi. Bütün öğrenciler mezuniyet belgelerini aldıktan sonra gecenin en çok beklenen anına sıra geldi, kep atma. Bütün öğrencilerin aynı anda keplerini havaya atarak lise öğrenimlerine veda etmeleriyle mezuniyet gecesi sona erdi. (Haber Merkezi)

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler