MYO’da DGS sunumu

  • 20 Ekim 2018
  • 916

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Dikey Geçiş Sınavı hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Manavgat Meslek Yüksekokulu Mehmet Akın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen DGS Bilgilendirme sunumu Öğretim Görevlisi Hüseyin Boz tarafından yapıldı. Yoğun bir katılımın görüldüğü sunumda, öğrencilere bu sınavlara neden girmeleri gerektiği, Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hangi bölüm ve programlara geçiş yapabilecekleri, başvuru koşulları, sınavlarda sorulan soruların konu dağılımları, puanlandırma sistemi ve sınavda başarılı olmak için dikkat edilmesi gereken konular, yıllar ve bölümler itibariyle yüksekokulun başarı düzeyi hakkında bilgiler verildi.

Sunum ile ilgili açıklama yapan Öğretim Görevlisi Hüseyin Boz; “Bilindiği üzere meslek yüksekokullarının ana çıkış noktası farklı sektörler için ara eleman yetiştirmek üzerine kuruludur. Bunun dışında mezun ya da mezun adayı öğrencilerimiz doğrudan iş hayatına atılmanın dışında 4 yıllık lisans eğitimlerini açık öğretimden ya da örgün eğitim kurumlarından tamamlamayı da tercih edebilmektedirler. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) lisans eğitimine örgün eğitim kurumlarında devam etmek isteyen öğrencilerin girmesi gerekli olan bir sınavdır. Daha önce sınavsız olarak lisans eğitimini tamamlamaya olanak sağlayan açık öğretim geçişlerinde de artık DGS Sınavına girilmesi şartı getirilmiştir. Bu gibi nedenlerle Manavgat MYO olarak öğrencilerimizin DGS konusunda bilinç düzeylerini artırmaya yönelik bir etkinlik düzenledik. Etkinliğin amacına ulaşmış olmasını umut ediyor, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda DGS’ye girecek olan tüm öğrencilerime şimdiden başarılar diliyorum” dedi. (Haber: Hakan Tankaya)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler