MR’IN EN İYİSİ MANAVGAT'A KURULUYOR

  • 20 Ekim 2018
  • 2312

 

Antalya Sağlık İl Müdürlüğü tarafından merkezi olarak yapılan ‘Tıbbi Görüntüleme Hizmet Alımı’ ihalesi kapsamında sözleşme imzaladığı Bilim Özel Sağlık Hizmetleri firması, Manavgat Devlet Hastanesine MR sistemini kurdu. Siemens yetkililerinin kurduğu son model MAGNETOM Amira MR cihazı 01 Nisan tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

 

Bilim Özel Sağlık Hizmetleri firması yetkilileri ile Siemens yetkilileri, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün yapmış olduğu merkezi ‘Tıbbi Görüntüleme Hizmet Alımı’ ihalesi sonrası yapılan sözleşme gereği MR cihazını Manavgat Devlet Hastanesi’ne kurdu. Cumartesi günü akşamı hastaneye getirilen Siemens MAGNETOM Amira MR cihazı, hastanede özel olarak hazırlanan alana yerleştirildi. Bilim Özel Sağlık Hizmetleri firmasının yetkilileri 01 Nisan’a kadar her türlü kurulumun tamamlanarak MR çekimlerinin başlayacağını ve Manavgat halkının MR hizmetini kesintisiz almaya devam edeceğini belirttiler.

Firma yetkilileri ihale şartnamesinde talep edilen MR cihazından daha kapsamlı ve fonksiyonel bir cihazı Manavgat Devlet Hastanesi’ne kurduklarını belirterek, “Antalya İl Sağlık Müdürlüğünün ihale şartnamesinde belirtilen cihazın üst modelini Manavgat Devlet Hastanesine kuruyoruz. Antalya’da Tıp Fakültesi’nde bulunan cihazla eşdeğer olup Türkiye’de bulunan en son model MR cihazlarından bir tanesidir. Halen MR çekimini yürüten firmanın sözleşmesi 31 Mart 2018 tarihinde dolacak ve bizim cihazımız hiç bir aksamaya mahal vermeden 01 Nisan 2018 tarihinde hizmet etmeye başlayacak. Kamuoyunda çıkan haberler nedeniyle Manavgat halkının mağdur olmaması amacıyla hem kurulumu bir an önce tamamlamak için faaliyetlere başladık hem de şartnamede belirtilen modelin daha üstünü kuruyoruz” dediler.

Manavgat Devlet Hastanesi’ne kurulan MAGNETOM Amira MR cihazı ile sessiz bir şekilde MR çekilebildiğini ifade eden yetkililer 10 dakika içerisinde çekimlerin tamamlanacağını belirterek, “Cihazımız ile klasik çekimlerin dışında özel çekim protokollerini de gerçekleştireceğiz. Doku farklılıkları, doku analizleri gibi çekimleri rahatla yapabileceğimiz gibi meme MR’ını da çekeceğiz, halen birçok hastanede meme MR’ı çekilemiyor. Antalya Tıp Fakültesinde yapılan çekimlerin hepsi artık Manavgat Devlet Hastanesinde de yapılabilecek. Bu nedenle hem Manavgat’ta hiç kimse artık Antalya’ya veya başka bir ilçeye gitmeye gerek duymayacak hem de diğer ilçelerden Manavgat’a MR çekimi için halkımız gelecek. Ayrıca bugün çektirdiği MR’ın sonucunu iki gün içerisinde rahatlıkla CD’de alabilecek” diye konuştular.

Günde ortalama 150 ile 170 arasında çekim yapılabilecek olan MAGNETOM Amira MR cihazının Antalya bölgesinde ilk kez Manavgat Devlet Hastanesine kurulduğunu belirten firma yetkilileri, “Yönetim kurulu başkanımız, ihale şartnamesinden daha üstün özelliklere sahip bu cihazı Manavgat halkına daha iyi hizmet sunmak için kurulmasını uygun gördü. Böylece MR çektirmek için hiçbir Manavgatlı başka bir yere gitmeye gerek duymayacak” dediler.

Haber: Hakan Tankaya

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler