METİN'DEN NARENCİYE ÜRETİCİSİNE TARSİM UYARISI

  • 19 Ekim 2018
  • 727

 

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, narenciye bahçeleri için sigorta kabul tarihinin 14 Temmuz 2017 tarihinde  biteceğini belirterek Narenciye üreticilerini uyarıda bulundu.

Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) narenciye bahçeleri sigorta kabul tarihinin 14 Temmuz'da biteceğini  ifda eden Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, "Sigorta yaptırmak isteyen üreticilerin acele etmeleri gerekiyor. Tarımsal üretimi tehdit eden doğal riskler nedeniyle meydana gelen kayıpların üreticinin üretim faaliyetlerini kesintiye uğratmaktadır. TARSİM tüm bitkisel ürünler için Dolu, Fırtına, Hortum, Yangın, Deprem Heyelan, Sel ve Su baskını risklerinin neden olduğu miktar kaybı sigorta kapsamındadır" dedi.

Metin, "meyvelerde don riskinin neden olduğu miktar kaybı, dolu riskinin neden olduğu kalite kaybı da isteğe bağlı olarak sigorta kapsamına alınabilmektedir. Çiftçilerimizin bin bir emekle baktığı narenciye bahçelerinde doğal afetlerden dolayı sıkıntı yaşamamaları için sigorta yaptırmaları gerekmektedir. Tarsim artık üreticilerimiz için ihtiyaçtır.Üreticilerimiz ürünlerini son poliçe kabul tarihlerini beklemeden yaptırmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Haber: hakan Tankaya



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler