Meclis toplantısı karıştı, Ak Parti açıklama yaptı

  • 07 Mart 2022
  • 435

02 Mart 2022 tarihinde Manavgat Belediyesi Side Hizmet Binasında gerçekleştirilen Mart ayı meclis toplantısında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Ak Partili meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Manavgat’a doğalgaz getirilmesi ile ilgili olarak yaşanan tartışmanın ardından Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, Manavgat Belediyesi Ak Parti Meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, yaşanan olayları kınadı ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in Manavgat’a doğalgazın getirilmesine engel olduğunu söyledi.

 

Ak Parti binasında basın açıklaması düzenleyen Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol ve Manavgat Belediyesi Ak Partili meclis üyeleri Yusuf Karamancı, Ümmü Gülsüm Cengiz, Mehmet Kara, Mustafa Uysal, Mustafa Aksoy, Sedat Eken ve Özcan Yıldırım, Mart ayı meclis toplantısında yaşanan olayları değerlendirdi. Doğalgazın Manavgat’a getirilmesi için yasal olarak gerekli çalışmanın yapılması için meclise önerge vermek istediklerini aktaran Ak Parti İlçe Başkanı Erol, Ak Partili meclis üyelerinin verdiği önergenin yapılan oylama ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Parti meclis üyeleri tarafından ret edilerek gündeme alınmadığını söyledi.

MECLİS ÜYELERİ DE SEÇİLMİŞ KİŞİLERDİR

Mart ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in tutumunu eleştiren Ak Parti İlçe Başkanı Erol, “Benim sözümü kesmeyeceksiniz diyen Manavgat Belediye Başkanı Sayın Şükrü SÖZEN iktidarımızı eleştiriyor! Ben anlatırım, ben yaparım, beni kınayamazsınız diyen başkan, Manavgat belediyesinin değil şahsına ait bir yerin başkanı olduğunu düşünüyor” diye konuştu.

Meclis üyelerinin de halk tarafından seçildiğini vurgulayan Erol, “Bizim meclis gündemimiz belliyken doğalgazı konuşurken, Başkanın konuyu genel siyasete değiştirmesi, üzerine konumuz bu değil deyince sözümü kesmeyin dinleyeceksiniz demesi niyetinin ne olduğunu göstermektedir. Nasıl ki o seçilmiş başkansa unutmaması gereken şey belediye meclisi seçilmiş meclis üyeleriyle işler” diye konuştu.

Başkan Sözen’in devlet kurumlarını sürekli plansız, programsız olarak çalıştığı yönünde eleştirdiğini belirten Erol, “Devlet’in plansız, programsız, pat diye bir şeyler yapması gerektiğini daima ima ediyor. Başkan bey, Devlet kurumlarının bir plan, program ve disiplin içinde çalıştığını unutuyor galiba, ya da devletin işleyişi nedir, hatta devlet nedir bilmiyor. Başkan bey Devlet kim? siz kimsiniz? Belediyelerde bu devlet sisteminin bir parçasıdır ve konuşurken dilinizden düşürmediğiniz şeffaflık ilkesi belediyelerimizde de geçerlidir” diye konuştu.

MECLİS GÖRÜNTÜ KAYITLARI NEREDE

Belediyeye yaptıkları müracaat ile görüntü kayıtlarını istediklerini anlatan Erol, “Ancak toplantının resmi süresi toplam bir saat 45 dakika olmasına rağmen tarafımıza 50 dakikalık bir cd kaydı verilmiştir ve kıymetli Manavgatlı hemşerilerimiz bu meclis toplantısının canlı yayında sadece 50 dakikasını izleyebilmiştir. Yayını neden yarıda kestiniz sayın başkan. Bu mudur sizin şeffaflık ve demokrasi anlayışınız.  Neden yayın kesildi ve neden toplantının geri kalanını kayda aldırmadınız? Resmi olarak belediye meclisinin tüm konuşmalarını kayda almanız gerekmiyor mu? Devlet işleyişi bunu gerektirir. Yoksa hoşunuza gitmeyen şeyler, itirazlar ya da eleştiriler olduğunda yayın kesme hakkını tesis ettiğiniz bir belediye meclis sistemi inşa ettiniz de bizim mi haberimiz yok.Sizin demokrasi anlayışınız bu mudur” diye konuştu.

BİZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Meclis toplantısında Ak Partili meclis üyelerinin karşı karşıya kaldıkları tutuma gerekli cevabı verdiklerini, Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i saygıya davet ederek kınadıklarını anlatan Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, “Bireysel hırsları, kısır çekişmeleri bir tarafa bırakılıp hepimiz Manavgatlı olarak Manavgat için çalıştığımızda bunu başaracağız. Antalya Türkiye’nin göz bebeği, Manavgat da Antalya’nın… Bizi, derdi halkımıza hizmet olan, Manavgat’ın daha güzel bir yer olması için çabalayanlar anlarlar. İşidir insanın aynası. Konuşulan yatırımlar, tamamlanan ve planlanan projelerdir bizim aynamız. Daha fazlası için de çalışmaya devam edeceğiz.Geleceğin Güçlü Türkiye’si hedefi doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  liderliğinde, AK Parti Hükumetimiz kararlı bir şekilde çalışmaktadır. 2023 hedeflerine ulaşmak için durmak yok yola devam diyor gündemimize geçiyorum arkadaşlar” diye konuştu.

DÖNEM BİTİYOR YATIRIM YOK

Basın toplantısını mecliste yaşanan hadise ve doğalgaz konusu ile sınırlı tutacaklarını söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Erol, Manavgat’ta yapılacak yatırımlar ile ilgili geniş kapsamlı basın toplantısını gelecek günlerde yapacaklarını belirtti. Erol, Belediye Başkanı Sözen’in seçim döneminde vaat ettiği ancak yapmadığı birçok projenin olduğunu iddia ederek, “Bir dönem bitiyor yapılan yatırım yok” dedi.

MANAVGAT’A DOĞALGAZ YATIRIMINI SÖZEN ENGELLİYOR

Manavgat’a doğalgaz getirilmesi yatırımına engel olunduğunu aktaran Erol, “Mart ayı meclisinde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin kabul, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve İyi Parti’nin ret oylarıyla meclis gündemine alınmamıştır” dedi.

Kanun maddesinin açık olduğunu belirten Erol, “EPDK tarafından dağıtım bölgesi genişletme işlemlerinin gerçekleştirilmesi için 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu’nun 4. 4. g maddesinin 9 numaralı alt bendinin açık ifadesine rağmen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen doğalgaz yatırımını engellemektedir” dedi.

Doğalgaz yatırımı ile ilgili olarak ortada bilgi kirliliği olduğunu belirten Erol, “2006 yılında Antalya da alınan ilk lisans kapsamında Antalya merkez ilçeler Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı vb. ve Aksu, Serik gibi çevre ilçeleri yer almaktadır. Bizimde içinde bulunduğumuz Alanya, Elmalı, Korkuteli vb. diğer ilçeler genişleme alanı olarak anılıyor. İlk lisans kapsamı ile genişleme alanlarının ihale şartları farklılık göstermektedir. Başkan’ın iddia ettiği gibi Manavgat’a özel bir uygulama yoktur. Genişleme alanlarında 2017 yılında çıkarılan bir yönetmelikle doğalgaz yatırımını meclis kararı ile talep eden bütün belediyeler sadece asfalt tamiratını kendi bütçeleri ile yapmaktadırlar. 2017’den bu tarihe kadar içinde Elmalı, Korkuteli ve Alanya’nın da bulunduğu 300 den fazla belediye asfalt tamiratını kendileri yapacaklarına dair meclis kararını almışlardır. Hatta Alanya, Elmalı, Korkuteli gibi yakın ilçelerimiz ve bunun gibi birçok CHP belediyeleri bütün partilerin oy birliğiyle kabul etmesi sonucu kararlarını almışlardır. Bizde ise maalesef CHP ve İYİ partinin oyları ile gündeme alınması dahi reddedilmiştir” diye konuştu.

50 MİLYON LİRA BÜTÇELİ ELMALI YAPIYOR, 520 MİLYON LİRA BÜTÇELİ MANAVGAT YAPMIYOR

Doğalgaz yatırımının yasa gereği ilgili belediyelerde alınacak karar doğrultusunda yapılabildiğini ifade eden Erol, “Bu yatırımın maliyetinin ne olduğu ile ilgili Başkan Bey’in çok çelişkili açıklamaları var. Şubat ayı meclisinde fizibilite çalışmalarını yaptırdığını, belediyenin 10 yıllık bütçesine takabül ettiğini iddia etmiştir. Mart ayı meclisi sabahı fizibiliteleri istememize rağmen daha yeni çalışıldığını ifade ettiler. Ve aynı gün mart ayı meclisinde her ne hikmetse bizim 1 ay önce 10 yıllık bütçemize denk geliyor denilen maliyet 5 yıllık bütçemize denk geldiği belirtilmiştir” diye konuştu.

Belediye tarafından hazırlanan 334 milyon liralık maliyet bütçesinin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Erol, “Zoraki yapılan fizibilitenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bizim araştırmalarımıza göre bu yatırımın bedeli 334 Milyon liranın çok altındadır. Elmalı Belediyesi bütçesi 50 milyon 150 bin lira, Manavgat belediyesinin bütçesi ise 520 Milyon liradır. Nitekim bizim 102da 1’imiz olan belediyeler bu meclis kararını alarak yatırımı kabul ettiler ve biz bu asfalt tamiratını yaparız, yeter ki doğalgaz memleketimize gelsin dediler. Biz ise CHP ve İyi parti meclis üyelerinin ret oyu ile meclis kararını alamıyoruz” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol sözlerini şöyle tamamladı, “Ayrıca bahsedilen harcama tek seferde yapılmayacaktır. Doğalgaz gibi yatırımlar uzun vadeli parça parça yapılan yatırımlar olmasından dolayı ödemeleri yatırım yapıldıkça yıllar içerisinde ödenecektir.

Başkan Bey’in belediye meclisinde meclis üyelerimize karşı bir tane firmanın savunuculuğunu yapıyorsunuz ithamlarını da kınıyoruz. A firması ya da B firması bizim için farketmez. Bu lisans sahibi firma gibi Türkiye de başka firmalarda var. Bizim bölgemize bu firma bakmaktadır.

Önemli olan doğalgaz yatırımının Manavgat’a yapılmasıdır”

DEVLETİMİZ HER ZAMAN DESTEK VERİYOR

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol’un konuşmasının ardından soru cevap kısmına geçildi. Erol, doğalgaz konusu dışında soru kabul etmeyeceklerini tekrar ederek, “Bugünkü konumuz doğalgaz, bunun dışındaki soruları önümüzdeki günlerde yapacağımız basın toplantısında ele alacağız” dedi.

Yangın afeti yaşayan Manavgat’a devletin doğalgaz konusunda da destek verip vermeyeceğini soran gazeteciyi yanıtlayan Erol, “Devletimiz her zaman destek veriyor, şu parti bu parti diye ayırım yapmıyor” dedi. Erol, “Doğalgaz konusunda devletin bir kanunu var, o kanun çerçevesinde hareket edilebilir. Türkiye genelinde 300 belediye meclis toplantılarında karar alarak bu işi yapacaklarını belirtmiştir. Buna Elmalı, Alanya dahil” dedi.

Bir başka gazetecinin Manavgat ve Alanya’nın neden ilk lisanslamanın yapıldığı 2006 yılında doğalgaz lisanslanmasına dahil edilmediğini yanıtlayan meclis üyesi Yusuf Karamancı, “2006 yılında günün şartlarına göre alınan bir karar bu, o dönem Serik’in doğusu ile Konyaaltı dahil Antalya’nın batısı lisanslamanın dışında kaldı. Ancak 2017 yılında gelen kanunla artık lisanslama genişletilmesi bu şekilde yapılmaya başlandı” dedi. Meclis üyeleri, bundan sonra yapılacak her meclis toplantısında aynı önergeyi vermeye devam edeceklerini söylediler. (Ömer KARÇA)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler