Manavgatlı gençler Fetih Şöleni’ne katıldı

  • 21 Ekim 2018
  • 1217

Anadolu Gençlik Derneği’nin İstanbul’un Fethi’nin 564. yılı münasebetiyle “Fetih ve Gençlik” temasıyla düzenlediği fetih kutlaması Kocaeli’nde şölen havasında kutlandı. Fetih şölenine,  Antalya’dan 20, Manavgat’tan 1 otobüs olmak üzere yüzlerce genç katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği(AGD), İstanbul’un fethini bir kez daha İzmit’te son derece görkemli ve geniş katılımlı bir törenle kutlandı. On binlerce fetih sevdalısı Fethin 564.yılında, İslam dünyasından ve Anadolu’nun dört bir etrafından akın akın Kocaeli’ye koştu. İlk olarak Ayasofya meydanında sabah namazını eda eden on binler daha sonra otobüslerle İzmit İsmet Paşa Stadyumu’nu hınca hınç doldurdu. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, on binlerce fetih neslinin hınca hınç doldurduğu stadyumu üstü açık araçta birlikte selamlamasıyla başlayan program, geceye kadar coşkuyla devam etti.

EZGİ VE MEHTERAN COŞKUSU

Çanakkale İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Fatih Daver ve Mehmet Bilir’in okuduğu Kur’an-ı Kerim kıraatiyle gönüllerin coşturarak başlayan Fetih kutlaması, mehter gösterisi ile heyecanı zirveye çıkardı. Ezgileri ve marşlarıyla eserlerini seslendiren Ammar Acarlıoğlu, Kerem Sevil, Osman Gündüz, Yusuf Karaburç, Harun Beyaz, Kemal Faruk ve Savaş Talha Kaçar ise gençlerin coşkusuna heyecan kattı. Bayraklarını bir an olsun elinden bırakmayan coşkulu on binlerin çoğunluğunu oluşturan gençler sık sık “Biz, biz Fatihlerin nesliyiz” diyerek heyecanlarını arttırdılar.

AYASOFYA EZANA HASRET

Mübarek üç ayların içinde, Şaban ayında İstanbul’un Fethini idrak ettiklerini kaydeden Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Başkanı Salih Turhan, “Kalbimizde biraz burukluk var. Ayasofya 83 yıldır Ezan-ı Muhammedi’ye hasrettir. 438 yıl, 1934 yılına kadar minarelerinden ezan sesi kesilmeyen Ayasofya’nın önünde yüz binler ile kıyama durduk” diye konuştu.  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’da  “Anadolu gençlik, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’nın teminatıdır” diyerek bu büyük organizasyonu yapan AGD yönetimine ve katılımcılara teşekkür etti.

ANTALYA’DAN 20, MANAVGAT’TAN 1 OTOBÜS KALKTI

Ülke genelinden on binlerin katıldığı fetih şölenine Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi toplam 20 otobüs kaldırdı. Manavgat’tan ise gençlerle dolu bir otobüs kutlamalara katıldı. Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, AGD genel merkez tarafından her yıl İstanbul’un fethinin kutlandığını hatırlatarak, “Genel merkezimin düzenlediği fethe, bizde otobüs kaldırarak, gençlerimizin katılmalarını sağlıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler