Manavgat’ta en güzel Kur’an ve ezan okuyanlar seçildi

  • 15 Ekim 2018
  • 1321

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmaları Manavgat ayağı Manavgat Müftülüğü’nde yapıldı. Dereceye girenler, Antalya geneli için düzenlenecek il yarışmalarında Manavgat’ı temsil edecekler.

Türkiye’yi uluslar arası Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmalarda temsil etmek amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından taşra teşkilatında görevli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma; Kur’an kursu öğreticisi unvanlarında görev yapan kadın personel arasında Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları düzenleniyor. Bu kapsamda Manavgat Müftülüğü’nde Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmaları düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlileri kapsamında düzenlenen yarışmalarda personelin yeteneklerini geliştirme, planlı çalışma alışkanlığı kazanımını elde etme, mesleki ve kişisel gelişimlerinin artırılması ile hizmet süresi boyunda görev aşkı ve heyecanı içerisinde görevlerini cesaretle icra edecek şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amaçlanıyor.

Manavgat’ta dereceye girenler, daha sonra Antalya geneli için yapılacak yarışmalarda Manavgat’ı temsil edecekler.

Manavgat Müftülüğünde yapılan yarışmalar sonucunda:

Ezanı Güzel Okuma birincisi, Hasan Fehmi Boztepe Camii Müezzin-Kayyımı İsmail Urhan.

Etkili Hutbe Sunumu birincisi, Uzunkale Mahallesi Deveciler Camii Vekil İmam-Hatibi Muhammed Esat Yılmaz.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma birincisi, Oymapınar Mahallesi Iğrışlar Camii Sözleşmeli İmam-Hatibi Salih Taşdemir oldu. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler