Manavgat Polisin’den engelli vatandaşlara destek

  • 18 Ekim 2018
  • 968

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Büro Amirliği Atatürk Kültür Merkezi’nde engelli vatandaşlar için gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Etkinlikte stant açarak vatandaşlara bilgilendirme amaçlı broşür dağıtan Toplum Destekli Büro Amirliği’nden yapılan açıklamada; “Sosyal devlet olmanın bir gerekliliği olarak öncelik ve ayrımcılığı olması gereken engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını sıkıntısız olarak devam ettirebilmeleri için kaldırımlara, yaya geçitlerine ve engelli rampalarının önüne araç park edilmesi her vatandaş gibi bizi de üzmektedir.

Güvenli bir trafik sisteminin oluşturulabilmesi için trafiğin aktif unsurlarından olan sürücü hatalarının önlenmesi önem arz etmektedir. Bu konuda sürücülerin bilgilendirilmesi son derece önemlidir. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde görevli ekiplerce kaldırımlara, yaya geçitlerine ve engelli rampalarının önlerine park eden araçlar tespit edildikten sonra hatalı park eden araçların ön camlarına bu konu ile ilgili hazırlanan uyarıcı mahiyetteki broşürler bırakılarak farkındalık oluşturulup sürücüler bilgilendirilmektedir. Bu konu ile ilgili hazırlanan afişler de vatandaşların kolaylıkla görebileceği yerlere asılmaktadır.

Kaldırımlara, yaya geçitlerine ve engelli rampalarına park eden sürücülere karşı etkin ve kararlı bir şekilde mücadele edilecektir. Tüm karayolunu kullanan araç sürücülerinin trafik kurallarına uymaları, araçlarını park etmenin yasak olduğu yerlere park etmemeleri halinde güvenli bir trafik ortamı sağlanacaktır. Hepimizin bir yakını ya da kendisinin bir engelli adayı olduğunun göz ardı edilmeden trafik kurallarına uymanın bir vatandaşlık görevi olduğunun bilinmesini temenni ediyoruz.” denildi. (Haber: Hakan Tankaya)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler