Manavgat Özel Yörük Müzesi açılıyor

  • 17 Ekim 2018
  • 964

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yörük kültürü ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla Manavgat Evrenseki mahallesinde kurduğu Özel Yörük Müzesi açılıyor, açılış töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in katılımı 18 Ağustos 2017 tarihinde saat: 18:00’da Evrensekide yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafından, Evrenseki Mahallesi'nde kurulan Özel Yörük Müzesi'nde bine yakın etnografik nitelikte eser sergileniyor.

Tematik bir sergilemenin yapıldığı Özel Yörük Müzesi'nde, yörüklerin mekanları, sosyal hayat, dokumacılık ve el sanatları, hayvancılık, tarım, mutfak kültürü, ziyaretçilere tanıtılıyor.

Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alana kurulan Özel Yörük Müzesi'nde, yörük yaşantısını, gelenek ve göreneklerini ziyaretçilere tanıtmak ve müzenin açık hava sergilerini daha anlaşılır kılmak için heykellerle canlandırmalar yapılıyor.
Müzenin açık hava sergi alanında 3 tip yörük çadırı ziyaretçiler tarafından ziyaret edilebiliyor.

Yörük kültürünü yаşаyаn vаtаndаşlаrdаn gelecek bağışlarla sergilerin periyodik olаrаk güncеllеnmеsi hedeflenen Özеl Yörük Müzеsi her gün sааt 08. 30-17. 30 аrаsındа ücretsiz olarak ziyarеt edilebilecek. (Haber Merkezi)

 

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler