Manavgat Devlet Hastanesi’nin temeli atılıyor

  • 28 Nisan 2023
  • 1138

Uzun süredir Manavgat’ta gündemini koruyan yeni Manavgat Devlet Hastanesi’nin temeli, 3 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek tören ile atılacak.

 

27 Aralık 2022 tarihinde ihalesi yapılan 300 yataklı yeni Manavgat Devlet Hastanesi’nin temeli 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü atılacak. Ak Parti Manavgat İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Mahalle Muhtarları ve Mahalle Başkanları toplantısında konuşan Ak Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Ak Parti iktidarı döneminde Manavgat’ta yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verirken, Manavgat Devlet Hastanesi inşaatı temelinin Çarşamba günü atılacağını ve hafriyat işlemlerinin başlayacağını söyledi.

Yeni Manavgat Devlet Hastanesi hakkında bilgi veren Tuba Vural Çokal, “Burada üzerinde durulması gereken konu hastanenin kaç dönüm arazi üzerinde yapılacağından ziyade mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları ne düzeyde karşılayacağı olmalıdır. Yapılacak olan yeni Manavgat Devlet Hastanesi 50 yoğun bakım yatak sayısı, 20 palyatif yatak sayısı, 5 mahkum yatak sayısı ile toplam 300 yataklıdır. 11 ameliyathane, medikal, onkoloji, bronkoskopi, diyabet merkezi, kolonoskopi, gastroskopi, ERCP, solunum fonksiyon bölümü, helikopter iniş pisti, 49 yatak acil servisi, kardiyovasküler ameliyathanesi, 150 kişilik konferans salonu, 25 kişilik iki adet eğitim salonu ve 110 poliklinik odası olması planlanmaktadır” dedi.

Tuba Çokal Vural yatırımlarla ilgili olarak şunları söyledi; “Gençlerin bizden talebi, ‘yüzmek için otellere gidiyoruz, burada belli bir yer var ama yetersiz’ dendi. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığımızla konuştuk, olimpik yüzme havuzumuzun çalışmaları tamamlanmak üzere. Yurt eksiğimiz vardı, 1000 kişilik yurtla ilgili çalışmalarımız tamamlandı. 225 TOKİ konutunu teslim ettik, yaklaşık 350 TOKİ konutu ile çalışmalara da başladık. Diş hastanesi ile ilgili sıkıntı vardı, 50 ünitelik diş hastanemizi 2023 yatırım planına aldık. En büyük eksiklerimizden biri de öğretmen eviydi, onu da 2023 yatırım planına almış bulunuyoruz. Sağlık ocakları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bizim hepimizin ortak payda noktası sevdiğimiz Manavgat, Antalya, tabi ben de Manavgat’ın bir kızı olarak öncelikle Manavgat, Antalya’nın incisi, o yüzden Manavgat söz konusu olduğunda biz her zaman ortak paydada buluşuruz”

Manavgat Devlet Hastanesi’nde yaşanan randevu sorunun ile ilgili olarak da konuşan Tuba Vural Çokal, “Biliyorsunuz yüz yılın en büyük pandemisini yaşadık biz. Ben bir doktor olarak, benim eşimde bir doktor, biz sağlık çalışanları olarak çok çalıştık. Biz pandemiyi bu güçlü sağlık altyapısıyla atlattık. Ben muhalefetten gelen bir arkadaşınızım. Şehir hastanelerini eleştiren bir arkadaşınızdım. Neden eleştirdim, kamu-özel işbirliği açısından eleştirdim ama gidip görmemiştim. Gittim, gördüm Allah razı olsun, yakınlarım da yattı, kapıdan girdiğinde tüm işlemlerin halledilip oradan çıkıyorsun. Pandemi döneminde bu şehir hastaneleri olmasaydı biz pandemiyi nasıl atlatacaktık. Bu salgını nasıl atlatacaktık. Hepimiz cebimizden 1 kuruş para ödedik mi? Aşınızda, tedavinizde, yoğun bakımınızda ödemedik. Ama Amerika’da, Avrupa’da insanlar hastalarını bahçelere parklara bıraktılar, hastanelere almadılar. Çoğu sokakta can verdi. Bu dönem içerisinde tabi ki sağlık çalışanlarımız yoruldu. Kimisi farklı meslek gruplarına yöneldi. Biz sağlık çalışanlarımızın maaşlarında da bir düzenleme yaptık” diye konuştu.

15 YIL ÖNCE NEREDEYDİNİZ

Devletin belirli bir plan ve program dahilinde çalışmalarını yürüttüğünü ve verdikleri her sözü de tuttuklarını vurgulayan Tuba Vural Çokal, “Bugün Manavgat’a baktığımızda büyük bir orman yangını yaşadık. Biz Sorgun ormanını millet bahçesi yapıyoruz dedik. Kamuoyuna bakıyorum, sahada dolaşıyoruz Sorgun ormanının millet bahçesi olacağını şu anda hiç kimse bilmiyor. Ama Ulualan ölü alan olmasın diye herkes biliyor, pardon şimdi soruyorum ben, Ulualan ile ilgili biz 1,5 yıl önce tüm bakanlarımızın katılımıyla, tüm Manavgat’ın paydaşlarının katılımıyla bir toplantı yaptık orada her şeyi açık açık konuştuk. İletişim önceliğimiz bizim, Manavgat söz konusu olduğunda biz ortak paydada buluşuruz. 15 yıl öncesinden bu plan golf alanı olarak görülürken, o zaman niye kamuoyu oluşturmadınız. O zaman niye itiraz etmediniz. O zaman her şey güzel miydi. Biz tüm Manavgat’ın paydaşlarını çağırdık dedik ki ‘öneriniz nedir, her beraber yapalım’. Toplantı sonunda ben teşekkür etmedim ki, karşı tarafta olan insanlar geldi, ‘güzel bir toplantı oldu’ dediler. Gelin o zaman, farklı bir şey düşünüyorsanız paylaşın, yine oturalım konuşalım. Hayvan pazarı istediniz, verdik mi verdik, yaptınız mı? Yaptınız mı diye soruyoruz yani” diye konuştu. (Ömer KARÇA)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler