Manavgat AFAD olası afetlere hazır

  • 17 Kasım 2023
  • 2368

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönüllülere yönelik sürdürülen eğitim çalışmaları geçtiğimiz günlerde Manavgat’ta sürdürüldü.

Afad eğitimleri içeriğinde geniş kapsamlı hafif arama ve kurtarma eğitimi ile birlikte  ilkyardım eğitimi, yangın ve insani yardım eğitimi verildi.

Ülkemizin deprem fayları üzerinde olması nedeniyle ve geçtiğimiz yıl yaşadığımız büyük deprem sonrası 35 bi,ne yakın binanın yıkılması,51 bine yakın insanımızın kaybedilmesinin ardından AFAD yurt genelinde olduğu gibi ilçemizdeki gönüllülerle sık sık bir araya gelerek eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor.

 

İçişleri bakanlığına bağlı olarak kurulan Afad gönüllülük projeleri kapsamında eğitimlerine ara vermeden çalışması meydana gelebilecek doğal afetlere karşın arama, kurtarma ekiplerinin günün her saatinde hazır olması kapsamında sürdürülen eğitimlerin çok başarılı geçtiğine dikkat çeken Afad Manavgat Gönüllüler koordinatörü Abdülselam Aydemir,son eğitimlerde milli eğitimde dahil 63 kişiye gerekli eğitimlerin verildiğini söyledi.

 

Yurt genelinde olduğu gibi ilçemiz Afad gönüllülerinde çalışmalarını sürekli devam ettiğine dikkat çeken Abdülselam Aydemir “Son yaptığımız beş günlük eğitim kapsamında Antalya il müdürlüğünden gelen uzman ekipler Manavgat’taki gönüllülerimize çadır kurma eğitimi verirken, diğer taraftan yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızı yaşama döndürmek adına kolon kesme, duvarları kaldırma gibi eğitimler verildi. Önümüzdeki günlerde ise yangın ve ilk yardım eğitimlerimiz devam edecek” dedi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler