LÖSEV’e bağış yaptı, ceza almaktan kurtuldu

  • 09 Ocak 2019
  • 439

 

Manavgat'ta  ‘hakaret - tehdit ve kasten yaralama’ suçundan hakkında soruşturma başlatılan şüpheli, uzlaştırmacı aracılığıyla şikayetçinin ‘LÖSEV’e 15 bin lira bağış yapması’ şartıyla şikayetinden vazgeçmesiyle ceza almaktan kurtuldu.

Manavgat’ın Aydınevler Mahallesi’nde geçen mayıs ayında meydana gelen olayda adı açıklanmayan iki kişi arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma sonrasında mağdur yaralandı. Mağdurun şikayetçi olması üzerine şüpheli hakkında Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘hakaret - tehdit ve kasten yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Suçun takibi şikayet kapsamında olması nedeniyle Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosya tarafların anlaşması ihtimali bulunması sebebiyle uzlaştırmacı Faruk Cömert’e gönderildi.

9 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGINACAKTI

Taraflarla bir araya gelen uzlaştırmacı Faruk Cömert, yapılan görüşmeler sonucunda şikayetçinin, şüphelinin LÖSEV’e 15 bin lira bağış yapması karşılığında şikayetinden vazgeçeceğini söylemesi üzerine şüpheliye durumu aktardı. Şüphelinin talebi kabul etmesiyle taraflar arasında uzlaşma sağlandı. Şikayetçi tarafın şikayetinden vazgeçmesiyle, şüpheli toplam 3 yıl 3 aydan 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaktan kurtuldu.

BAŞSAVCI YILMAZ, “TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞMASINA KATKI”

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, uzlaştırmanın hedefinin suçun işlenmesinden sonra fail ve mağdur arasında meydana gelen çekişmeyi tarafsız bir uzlaştırmacının girişimiyle çözmek olduğunu belirterek, “Başsavcılık olarak uzlaşma kapsamına giren soruşturma dosyasında tarafları uzlaştırarak hem mahkemelerin iş yükünü azalttıklarını hem taraflar vicdanen rahat edebilecekleri bir edim üzerinde uzlaşıp anlaştıklarını, hem de topluma örnek bir faaliyetin gerçekleştirilmesi ile toplumsal bilinç oluşmasına katkıda bulundular. Bu olayda yaşanan uzlaşma ile uzlaştırmanın amacına ulaşmıştır. Uzlaştırma büromuzu, uzlaştırmacımızı ve tarafları tebrik ediyorum” dedi



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler