KUTLU DOĞUM HAFTASI BAŞLIYOR

  • 15 Ekim 2018
  • 1075

Peygamber Efendimizin miladi takvimde doğum yıl dönümü olan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri, yarın saat 10.30'da mehteranın Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yapacağı yürüyüş ile başlayacak.

Meydanda mehteranın vereceği konserin ardından yapılacak törenin ardından ise Kutlu Doğum Pilavı dağıtılacak. Bu yıl Kutlu Doğum temasının 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' olduğunu ifade eden Manavgat Müftü Vekili Saffet Sevim, “Çocuklarımıza, kadınlarımıza ve bütün insanlığa bu kadar değer veren Peygamber Efendimizi çok iyi tanıyalım ki, evde erkeklerimiz Peygamber Efendimiz gibi bir baba, kadınlarımız Peygamber Efendimizin hanımları ve kızları gibi bir hanımefendi ve çocuklarımız da Peygamber Efendimizin çocuk ve torunları gibi olsunlar inşallah” dedi.

Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümünü kutlamak amacıyla, 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, miladi takvime göre 20-30 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' bugün  mehteranın saat 10.30'da AKM önünden Cumhuriyet Meydanı'na yapacağı yürüyüş ile başlayacak. Yürüyüşün akabinde mehteran ekibi meydanda mini konser verecek ve Kutlu Doğum Haftası'nın resmi açılışı yapılacak. Düzenlenecek törenin ardından ise Kutlu Doğum Pilavı dağıtılırken, gün boyu Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışları kabul edilecek.

İnsanlık tarihi boyunca peygamberlerin kendi kavimlerine gönderildiğini, ancak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) tüm insanlığa gönderildiğini vurgulayan Manavgat Müftü Vekili Saffet Sevim, “Biliyoruz ki bütün peygamberler kendi kavimlerine gönderilmiş ve onların hem kendileri hem de kendilerine gönderilen kitaplar kendi kavimleri ile ilgili olmuştur. Fakat Peygamber Efendimizin hem peygamberliği hem de ona indirilen kitap bütün insanlığın kıyamete kadar kitabı olmuş ve oda bütün insanlığın kıyamete kadar peygamberidir. Bütün insanlık ona indirilen Kur'an-ı Kerim'e ve onun peygamberliğine iman etmekle mükelleftir” dedi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Manavgat'ta bugün programların başlayacağını belirten Sevim, “Oldukça yoğun bir programımız var. Şehir merkezimiz de, okullarda, kalabalık ve yoğun olan camilerimizde olmak üzere üç türlü kutlamak üzere bu sene faaliyetlerimizi yapacağız. Bu şekilde yoğun ve halkımızın tamamına ulaşabileceğimiz şekilde programımızı düzenledik ve Müftülüğümüzün, davet edeceğimiz misafirlerimizin, İl Müftülüğünden gelen görevlilerimizin de katılımıyla inşallah Manavgat'ta Kutlu Doğum ve hayat için de çok önemli olan güven meselesi konusunu da inşallah hep beraber işlemeye çalışacağız” dedi.

20 Nisan Perşembe

Saat 10.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar Mehteranlı Kutlu Doğum Haftası Yürüyüşü ile başlayacak programda, Cumhuriyet Meydanı'nda mehteran dinletisi, açılış programı, Kutlu Doğum pilavı ikramı gerçekleştirilecek. Ayrıca gün boyu meydanda kan bağışları Kızılay Kan Merkezi kabul edilecek.

Aynı gün içinde Antalya İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser ilki saat 14.00'de Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu'nda, diğeri ise Biniciler Camiinde olmak üzere iki konferans verecek.

21 Nisan Cuma

Gün içerisinde çeşitli konferanslar düzenlenecek. İlk konferans saat 09.00'da Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda Doç. Dr. Ahmet Güzel tarafından verilecek. Ardından saat 10.00 ve 12.00 de Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım Gündoğdu Duriye Duran İlköğretim Okulu Konferans Salonu ve Çağlayan Camii'nde iki konferans verecek. Yine saat 12.00'de Doç. Dr. Ahmet Güzel Emek Camii'nde bir konferansa katılacak. Müftülük Toplantı Salonu'nda ise bayanlara yönelik olarak saat 14.00'de Kur'an Kursu Öğreticisi Emine Aytaş tarafından seminer verilecek. Günün son konferansı Doç. Dr. Ahmet Güzel tarafından Ilıca'da Pazar yerinde halka verilecek.

22 Nisan Cumartesi

Saat 14.00'de Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım Kızılot Mahallesi'nde camii önünde, saat 17.30'da Doç. Dr. Ahmet Güzel Gündoğdu Duriye Duran İlköğretim Okulu bahçesinde konferans verecek.

24 Nisan Pazartesi

Manavgat İlçe Müftü Vekili Saffet Sevim saat 11.00'de Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda ve saat 14.00'de Şelale Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda iki ayrı konferans verirken, yine saat 14.00'de Gazipaşa İlçe Vaizesi Ayşe Koç bayanlara yönelik olarak Çağlayan Camii'nde konferans verecek.

25 Nisan Salı

Bugün iki konferans düzenlenecek olup ilki saat 14.00'de İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu tarafından Evrenseki Mahallesi Hatice Sezer Öğretmen Lisesi'nde öğrencilere, diğeri ise saat 20.30'da Dr. Mustafa Acar tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde verilecek.

27 Nisan Perşembe

Saat 10.00'da iki konferans düzenlenecek olup biri İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın tarafından Çolaklı Mahallesi Pazar yerinde, diğeri Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya tarafından Müftülük Konferans Salonu'nda Müftülük personeli ve ailelerine verilecek.

Günün son konferansı ise saat 20.30'da yine Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya tarafından öğretmenlere yönelik verilecek.

28 Nisan Cuma

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya öğrencilere yönelik iki konferans verecek. İlki saat 09.30'da İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde, ikincisi ise saat 14.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde.

Günün son konferansında İl Müftü Yardımcısı Osman Demirel saat 17.00'de Taşağıl Mahallesi'nde H.Hamza Atalay Kuran Kursu Bahçesi'nde konuşacak.

30 Nisan Pazar

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Manavgat Müftülüğü tarafından organize edilen son konferanslar bugün gerçekleştirilecek. İlk konferansı saat 09.00'da Hacıobası Mahallesi Düğün Salonu'nda Manavgat İlçe Müftü Vekili Saffet Sevim verecek. İkinci konferans saat 10.00'da başlayacak olup, Akseki Müftüsü Sabit Doğru Cevizler Mahallesi Köy Meydanı'nda konuşacak.

Günün ve Kutlu Doğum'un son konferansı ise saat 11.00'de Boztepe Mahallesi Camii önünde, Boztepe Mahallesi İmam Hatibi Ethem Erdinç tarafından verilecek. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler