Kızılay’dan yangın zedelere destek

  • 24 Haziran 2022
  • 296

Kızılay, geçtiğimiz yıl 28 Temmuz’da başlayan ve 10 gün süren orman yangınında evleri ve ev eşyaları yanan yangın zedelere ev eşyası desteğinde bulundu. Demirciler Mahallesi’nde yangın zedelere koltuk takımı, yatak grubu gibi ev eşyası dağıtımı yaptıklarını belirten Kızılay Manavgat Şubesi Başkanı Pınar Kapukaya, “Bugüne kadar 12 milyonu nakdi olmak üzere yaklaşık 15 milyon lira destek verdik” dedi.

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olarak kabul edilen Manavgat orman yangınında yaklaşık 60 bini ormanlık, 15 bini de tarım arazisi ve bahçe olmak üzere 75 bin hektar alan zarar görmüş, yangında 870’i ev olmak üzere toplam bin 200 bina ile birlikte 600 ahır yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

Yangının ardından Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yangın bölgesini ziyaret etmiş ve yanan evlerin kısa bir zaman içinde tamamlanarak yangın zedelere dağıtılacağı müjdesini vermişti.

Yaklaşık bir yıl içinde TOKİ tarafından 580 evin inşaatına başlanırken, inşa edilen evlerden 100 adedi tamamlanmış ve 21’ı yangın zedelere teslim edildi.

Tamamlanan evler yangın zedelere dağıtılırken, yeni evlerin ev eşyalarını ise Kızılay karşıladı. Kızılay tarafından yangın mağdurlarına koltuk takımı, mutfak masası, yatak grubu ve gardıroptan oluşan ev eşyaları teslim edilirken, Kızılay Manavgat Şubesi gönülleri de mobilyaların kurulumlarını yaparak mağdur vatandaşlara yardımcı oldu.

Kızılay Manavgat Şubesi olarak yangının ilk gününden itibaren sahaya inerek vatandaşlara yardımcı olmak için ellerindeki tüm gücü seferber ettiklerini ifade eden Kızılay Manavgat Şubesi Başkanı Pınar Kapukaya, “Kızılay olarak milletimizin destekleriyle yangından etkilenen vatandaşlarımızın her an yanlarında olduk. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yangın felaketini yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Kızılay olarak yangının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala sahadayız. Vatandaşlarımızın evlerindeki ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bugüne kadar 12 milyonu nakdi olmak üzere yaklaşık 15 milyon lira destek verdik” diye konuştu.

Demirciler Mahallesi’nde Kızılay tarafından yapılan ev eşyası yardımını alan yangın zede vatandaşlar da göz yaşları içerisinde yardımları kabul ederken, 3 erkek çocuk annesi Durdu Cengiz, “Yangının ardından devletimiz ve yardımseverler bizim her şeyimizle ilgilendi. Konteyner ve eşyalar verildi. Evimizin inşaatına da kısa sürede başlandı ve yapılarak teslim edildi. Bugün de Kızılay tarafından eşyalarımız getirildi. Yardım eden herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. (Ömer KARÇA)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler