Kablo hırsızlarına jandarma tokadı

  • 30 Mart 2022
  • 529

Çeşitli tarihlerde Manavgat’ta farklı mahallelerde kablo, klima borusu ve muhtelif bakır malzeme hırsızlığı yapan şahıslar Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. hırsızlık olayları genelde inşaatlardan gerçekleştirilirken, bir hırsızlık olayı da Evrenseki’de bulunan şehitliğin aydınlatma direklerine giden kabloların çalınması ile gerçekleşti.

 

Hatıplar Mahallesi’nde 29 Mart 2022 tarihinde Ö.K.K.’nın inşaat halindeki evinden muhtelif bakır malzemelerin, 19 Mart 2022 tarihinde A.E.’ya ait inşaat halindeki binadan 20 metre klima borusu ile 24 metre kablonun, 24 Mart 2022 tarihinde A.S.’ye ait inşaattan 1 adet dalgıç pompa ve 5 metre klima borusunun, Side Mahallesi’nde H.G.’ye ait inşaattan çeşitli malzemelerin çalınması ile ilgili çalışma başlatan Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, araştırma neticesinde hırsızlık olaylarının failleri olarak 6 adet suç kaydı bulunan H.D., 3 adet suç kaydı bulunan B.G. ve U.A. isimli şüphelileri tespit etti. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda H.D. ve B.G. yakalanarak gözaltına alınırken, U.A.’nın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Diğer taraftan 29 Mart 2022 tarihinde saat 21:00 sıralarında devriye görevini ifa eden jandarma ekipleri Evrenseki Mahallesi’nde bulunan Manavgat Belediyesi ait şehitlik anıtında iki şüpheli şahsın aydınlatma direklerine giden kabloları keserek yanlarında bulunan araca yüklediklerini tespit etti. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda C.D. isimli şüpheli yakalanırken, diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Araçta yapılan aramada ise 400 metre 4x1,5 bakır elektrik kablosu ve yaklaşık 2 gram metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. (Ömer KARÇA)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler