İmam Hatip Lisesi İspanya’dan döndü

  • 04 Ekim 2018
  • 1025

Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi 7-13 Mayıs tarihleri arasında Barselona’da DigitalClassroom: Using ICT in Education isimli yurtdışı eğitim faaliyetine katıldı.

Erasmus+ Programı kapsamında 2016 teklif çağrısı döneminde 3246 proje başvurundan hibe almaya hak kazanan 81 okuldan biri olan Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi,7-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında Barselona /İspanya’da ‘’Dijital Eğitim ve Enternasyonelleşmede Model Okul Vizyonuna Hazırız ( D.E.M.O ) isimli projelerinin ikinci hareketliliği olan ‘’DigitalClassroom-Using ICT in Education’’ eğitimine katıldı. Avrupa Birliği Komisyonu,Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından hibelendirilen projenin amacı okulun  uluslararasılaşma seviyesini artırmak ve okul müfredatına BİT (Bilgi İletişim Teknolojileri)’nin entegrasyonunu sağlamaktır.Okul personeli eğitimini hedef alan projenin bu hareketliliğine Okul Müdürü Nadir Arslan,İngilizce Öğretmeni Zühal Boroğlu,Matematik Öğretmeni Özdemir Şahin,Kimya Öğretmeni Ali Özgür ve Beden Eğitimi Öğretmeni Abdül Kadir Akça katıldı.

Okul Müdürü Nadir Arslan da uluslararası bir platformda geçen eğitimin başarıyla sonuçlandığını, edinilen bilgi ve becerilerin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında kurumun tüm eğitim personeline aktarılacağını, okulda bir Teknoloji Kulübü’nün kurulacağını ve diğer paydaş okullara eğitimle ilgili bir e-bülten hazırlanıp gönderileceğini kaydetti.

Proje koordinatörü Zühal Boroğlu; “Türkiye, Yunanistan ve Slovenya’dan toplamda 15 katılımcının katıldığı 7 günlük yurtdışı eğitim faaliyetiyle ilgili,’’Dijital sınıf ve klasik sınıf anlayışı arasındaki farkı gösteren bu eğitimde Edmodo, Google Drive, KhanAcademy, Plickers, Kahoot, Sokrative, Worldcloud, Webbly, Wordcloud gibi dosya paylaşımı ve öğrencileri online olarak ölçme ve değerlendirme şansı veren web.2.0 araçlarını ve uygulamalarını öğrendik. Hedefimiz Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarları daha verimli kullanmak ve dijital eğitimde ilçemizde bir marka olmak. İnanıyoruz ki mesleki yeterlilikleri gelişen öğretmenlerimizle öğrencilerimize  daha faydalı olacağız ve onların da internet kullanımı konusunda daha bilinçli hale gelmelerine katkıda bulunacağız,’’dedi. Projenin anahtar kişisi Özdemir Şahin de kurulacak olan Teknoloji Kulübü’yle okulumuza yeni gelen öğretmenlerin  ve de varolan personelin dijital eğitimle ilgili ihtiyaçları tespit edilip atölye çalışmalarıyla giderilecek ve bu süreçte okulumuz öğrencileri de aktif rol alacaklardır’’dedi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler