İL ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE KOMİSYONU TOPLANDI

  • 29 Eylül 2018
  • 443

 

İl Orman Yangını ile Mücadele Komisyon Toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Karaloğlu, Antalya’nın sahip olduğu en önemli güzelliğin ormanlar olduğunu söyledi.

Antalya’da yaşanan orman yangınları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, mavi ile yeşilin buluşmasını sağlayan ormanlarımızın hem akciğerlerimiz hem de milli değerlerimiz olduğunu vurguladı.

Turizm şehri olan Antalya’nın en önemli doğal güzelliğinin ormanlarımız olduğunu belirten Karaloğlu, "Biz Antalya’ya yeryüzündeki cennet diyoruz. Yeryüzündeki cennetliği sağlayan aslında yeşilimiz ve ormanımızdır” dedi.

BU AYLARDA ÖZELLİKLE DİKKAT EDİLMELİ

Antalya’nın özellikle 15 Temmuz ve 15 Ağustost tarihleri arasında en kurak dönemini yaşadığını ve yüksek oranda yangın riskinin bulunduğunu belirten Vali Karaloğlu,  ilde kurumlar arası koordinasyon ağının sağlam olmasıyla, yangınların çıkmasının önüne geçilebileceğini vurguladı.

Ormanları korumak için pek çok tedbirler alınsa da orman yangınlarının çıkabileceğini ifade eden Vali Karaloğlu, “Küçücük bir ihmal, küçücük bir dikkatsizlik ormana bıraktığınız belki bir izmarit, belki bir cam parçası yangına neden olabilir. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, yanan alanların yeniden ağaçlandırılması, yeniden ormanlaştırılması konusunda da çok önemli çalışmalar yapmaktadır” dedi.

ORMANLARIMIZ ANAYASAYLA DA KORUNUYOR

Türkiye’de ormanların anayasayla korunduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, dünyanın hiçbir ülkesinde ormanların Anayasaya ile korunmadığını belirtti.  Bu yüzdende yanan orman alanının imara açılıp başka bir şeye dönüştürülmesinin, mümkün olmadığını ifade etti.

Antalya’nın süsünün, en önemli özelliğinin ormanı ve denizleri olduğunu belirten Karaloğlu, “Antalya’dan ormanı ve denizini alır çıkarsanız, bu şehir sıradan bir şehre dönüşür. Onun için bu şehirde yaşayan herkes, turizmden emek yiyen herkes, ormanlarımızı kendi evinin bahçesinden daha çok korumalıdır. Kendi sofrası gibi görmelidir. Bu konuda toplumsal duyarlılığa ve farkındalığa ihtiyacımız var” dedi.

İTFAİYE TEŞKİLATI ÇOK ÖNEMLİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir itfaiye teşkilatı bulunduğunu söyleyen Karaloğlu itfaiye teşkilatınında kendini geliştirmesi yetiştirmesi gerektiğini ellerinde devletin sağladığı büyük gücün olduğunu belirtti. En önemli görevin yangını başlamasına sebep olacak nedenleri ortadan kaldırmak olduğunu belirten Karaloğlu, "Eğer yangın çıktıysa da bunu en kısa sürede, en az zararla nasıl atlatacağımızı bilmeli ve uygulamalıyız” dedi.

Toplantıda alınacak kararların, 2018’de orman yangınlarının azalmasına ve her hangi bir şekilde çıkacak orman yangınlarının da en kısa sürede söndürülmesine vesile olmasını dileyen Karaloğlu, “Bu masa etrafında bulunan bütün kurumları işbirliğine, koordinasyona ve kendi üzerlerine düşen görevleri harfiyen yerine getirmelerini önemle arz ediyorum” dedi.

TATBİKAT İLGİYLE İZLENDİ

Toplantının ardından alanda tatbikat gerçekleştirildi. Ormanlık alanda yakılan ateşe 1 helikopter ve 2 arazözle müdahale edildi. Vali Münir Karaloğlu,  Karadeniz Teknik Üniversitesi Ormancılık Bölümü öğrencileri ile tatbikatı dikkatle izledi. Tatbikatın ardından Karaloğlu yangına müdahale ekiplerini tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. (Haber Merkezi)

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler