HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

  • 17 Ekim 2018
  • 893

 

Mübarek üç ayların sonuncusu olan 11 ayın sultan 'Ramazan-ı Şerif başlıyor. Ramazan ayı için Manavgat'ta tüm hazırlıklar tamamlandı.

 

RAMAZAN 29 GÜN SÜRECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de başladı. Ramazan ayı için ilk sahura bu gece kalkılacak. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek. Bu şekilde vatandaşlar, Cuma akşamı mesai bitimiyle birlikte çıkacakları tatillerini, 4 gün olarak gerçekleştirebilecek.

 

RAHMET VE MAĞRİFET MEVSİMİ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır: “Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar.”

 

YARDIMLAŞMA-DAYANIŞMA AYI…

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Dolayısıyla Ramazan ayının en önemli özelliği oruç ibadetinin bu aya tahsis edilmesidir. Bundan dolayı Ramazan ayına “Şehr-i Siyam” denilmiştir. Ramazan orucu, hicretin ikinci yılı içinde Şaban ayında farz kılınmıştır. Orucun farz olduğu Kitap, Sünnet ve İcma ile sabittir. Kur’an-ı Kerimde, “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı” buyrulmuştur (Bakara, 2/183). Müminlere bir ikram olarak sunulan Ramazan ayı; ibadet, tövbe, dua, zikir, arınma, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler