HEM'de yeni atölyeler yolda

  • 07 Ekim 2018
  • 1188

8-16 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde yılsonu sergisi hazırlığı yapan Manavgat Halk Eğitim Müdürlüğü, 13 Mayıs tarihinde de Cumhuriyet Meydanı’nda Halk Oyunları Festivali düzenliyor. Manavgat Belediyesi ve Halk Kütüphanesi’nin katkıları ile kursiyer sayılarını arttırdıklarını belirten Halk Eğitim İlçe Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, hizmet binasının yanında bulunan 2 dönümlük alana yeni büyük ve modern atölyeler yapılacağını belirterek, aşçılık içinde kurs açmayı planladıklarını söyledi.

1 Eylül 2016 ve 8 Nisan 2017 tarihleri arasında Manavgat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara 8 bin 553 kursiyerin katıldığını ve bazı kursların da devam ettiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, 8-14 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde yılsonu sergisi açacaklarını söyledi. Daha önceki sergilerde elişleri ile diğer kursların yılsonu sergilerini birlikte düzenlediklerini ancak bu yıl daha düzenli bir sergi yapabilmek için sergileri ayırdıklarını ifade eden Geyikoğlu, “8-14 Mayıs tarihleri arasın el sanatlarının ağırlıklı olduğu yılsonu sergimiz, ardından da 15-16 Mayıs tarihleri arasında yine Atatürk Kültür Merkezi’nde resim ve ebru sergimizi açacağız” dedi.

Ayrıca 15 Mayıs günü akşam AKM’de Halk Eğitim Müdürlüğü korosunun Türk Sanat Müziği ve ney ile bağlama konseri vereceğini belirten Geyikoğlu, 13 Mayıs tarihinde de halk oyunları kurslarına katılan okul ve sivil ekiplerin katılacağı Halk Oyunları Festivali düzenleyeceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Belediyesi ve Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün katkılarıyla Side Gençlik Merkezi, Sarılar ASMEK, İbrahim Sözen Gençlik Merkezi ve Salkımevler’de kurslar düzenlediklerini ifade eden Hüseyin Geyikoğlu, Manavgat’ta kurslara yoğun talep olduğunu ve bu talepleri karşılamak için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyledi. Bünyelerinde dikiş nakış, kuaför, resim, fotoğrafçılık için atölye olduğunu ancak yetersiz olduğunu, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü’nün katkılarıyla hizmet binasının yanında bulunan 2 dönümlük alana içinde geniş modern atölyelerin olduğu ek binanın fizibilitesinin yapıldığını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, kısa sürede ek binanın yapılarak hizmete girmesini umut ettiklerini söyledi.

Manavgat’ta aşçı konusunda büyük bir sıkıntının yaşandığını bildiklerini sözlerine ekleyen Geyikoğlu, yeni atölyelerin hizmete girmesi ile büyük bir mutfağa sahip olacaklarını ve bu mutfak ile bölgenin ihtiyacı olan aşçıları yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi. Geyikoğlu, “Bölgemizde çok fazla sayıda aşçıya ihtiyacımız var, tesislerde çalışan aşçılarımızın birçoğu belgesi olmadan çalışıyor. Bu nedenle aşçılık ve mutfak sanatları ile ilgili kurs açmayı planlıyoruz” dedi.

2016-2017 eğitim faaliyetleri kapsamında Manavgat Halk Eğitim Müdürlüğü’nde 370 kurs açıldı. El sanatları ağırlıklı olmak üzere 4 bin 930 bayan, iş istihdamına yönelik kurslar ağırlıklı olmak üzere de 3 bin 623 erkek kursiyer olmak üzere toplam 8 bin 553 kursiyer merkeze kayıt yaptırdı. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler