Hazine arazisini yüzünden kardeşini vurdu

  • 05 Nisan 2023
  • 740

Geçtiğimiz yıl 6 Eylül’de, Hazine’den kiralanan 11,5 dönümlük arazi nedeniyle çıkan tartışmada kardeşine av tüfeği ile ateş açan ve bacağından yaralanmasına sebep olan Abdullah Öz’ün yargılanmasına Manavgat 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

 

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında, Seydiler Mahallesi’nde zeytin dikmek amacıyla Hazine’den 10 yıllık süreyle 11,5 dönüm arsa kiralayan Mehmet Ali Öz, tarlada temizlik yapmak amacıyla anlaştığı kepçe operatörü Muammer Eraslan ile bölgeye gitti. Bu sırada sulamak için eşi Ş. Öz ile birlikte traktörle tarlasına gelen Abdullah Öz, arsanın kendisine ait olduğunu söyleyerek kepçe operatörü Eraslan’ı göndermek istedi. Kardeşler arasında çıkan tartışma sonrasında, iddiaya göre Abdullah Öz traktörde bulunan av tüfeğini alarak kardeşi Mehmet Ali Öz’e ateş etti. Ayağından yaralanan Mehmet Ali Öz’e ilk müdahaleyi yapan kepçe operatörü Muammer Eraslan, 112’yi arayarak bölgeye jandarma ve sağlık ekiplerini çağırdı. Hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Öz Antalya’da özel bir hastaneye sevk edildi. Yaklaşık 2 ay süren tedavisi sürecinde 2 kez sol ayak bileği ve bacağından ameliyat olan Mehmet Ali Öz’ün sağlığına tam kavuşması için 2 kere daha ameliyat olması gerektiği kaydedildi. Bu arada Mehmet Ali Öz hastane tarafından iyileşme sürecinde evinde istirahat etmesi için taburcu edildi.

Diğer yandan jandarma ekipleri, eşi ile olay yerinden ayrılan Abdullah Öz’ü gözaltına alırken, Öz’ün “Oğlu babasını vurmuştur” ifadesi nedeniyle Mehmet Ali Öz’ün oğlu V.Öz’de gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara çıkarılan Abdullah Öz ve V. Öz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Davayla ilgili iddianameyi hazırlayan Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede “Müştekinin kendisine ait olduğunu iddia ettiği arazide kendisinin de bulunduğu sırada kepçe operatörü çalıştırdığı esnada şüpheli ve eşinin traktör ile geldiği, şüphelinin kepçe operatörüne arazinin kendilerine ait olduğunu söyleyerek çalışmayı sonlandırmasını istedikleri müştekinin arazinin kendisine ait olduğunu söylemesi üzerine şüphelinin yanında getirdiği silahtan sayılan ele geçirilemeyen av tüfeğini müştekiye doğrultarak ateş etmeye çalıştığı silah ateş almayınca şüphelinin beraberinde getirdiği diğer av tüfeğini traktöründen alarak müştekiye 3 el ateş ederek müştekiyi ayağından yaraladığı, akabinde silahtan sayılan ele geçirilemeyen tahra ile de müştekiye saldırmaya çalıştığı, müştekinin alınan doktor raporunda, hayatını tehlikeye soktuğu, basit tıbbi müdahale ile giderilemez, vücutta kemik kırığı mevcut kemik kırığının hayati fonksiyonlara etkisinin ağır olduğu şekilde yaralandığının belirtildi” ifadesini kullandı. İddianamede şüphelinin kasten yaralama suçundan 6 yıldan 16 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Manavgat 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Abdullah Öz, şikayetçi Mehmet Ali Öz ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkemede verdiği ifadede Abdullah Öz, “Olay günü eşim Ş. Öz’le birlikte sulama yapmak için traktörle araziye gittik. Benim kullanmış olduğum arazide tanımadığım bir kepçe operatörü vardı. Traktörden inip kepçe operatörünün yanına gittim. Ağaçları köklüyordu, yapmamasını, tarlanın benim olduğunu Aynı zamanda sulama borularını da sökmüşlerdi. Kepçe operatörü ‘tamam’ diyerek olay yerinden uzaklaştıktan sonra yanıma abim geldi. Gelirken bana küfür ediyordu. Ben geri çekildim ve traktörde bulunan av tüfeğini alarak havaya bir el ateş ettim. Kendisi saldırgan davranışlarına devam edince bende ayağına sıkmış bulundum. Olay nedeniyle pişmanım bu şekilde bir olay gerçekleşsin istemezdim” diye konuştu.

Şikayetçi Mehmet Ali Öz ise Hazine’den 10 yıllığına arsayı kiraladığını belirterek, “Kepçe operatörü ile anlaşarak tarlaya getirttim. Kepçe operatörü gelip çalıştığı sırada kardeşim Abdullah Öz ve eşi tarlaya gelip, kepçe operatörünü gönderdiklerini görünce kardeşimin yanına yürüdüm. Kardeşimin elinde pompalı tüfek vardı. O sırada aramızda tartışma çıktı, kendisi pompalı tüfek ile ayağıma sıktı ve beni vurdu. 2 tane pompalı tüfeği bana ateş ederek boşalttı. Ben yaralandım. Kepçe operatörü bana müdahale etti. Daha sonra köylüler ve oğlum geldi, ambülansla hastaneye götürüldüm” dedi.

Tarafların avukatların görüşlerini açıklamasından sonra dava dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. (Ömer KARÇA)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler