“Gençler geleceğimizdir sözü lafta kalmasın!”

  • 10 Temmuz 2023
  • 844

Masiad eski başkanlarından, Matso kurucu üyesi işadamı Mehmet Ali Cengiz’den yetkililere sitem:

 

 

Manavgat sevdalısı, iş insanı Masiad eski başkanlarından, Matso kurucu üyesi Mehmet Ali Cengiz, 21 Haziran 2023 tarihinde Namık Karamancı Fen Lisesinde düzenlenen değişim temalı konferans’a Manavgat protokolunun yeterli ilgiyi göstermediğine sitem ederek “gençler geleceğimizdir sözü lafta kalmasın”dedi.

Sözkonusu konferansa ilginin az olmasının kendisini çok etkilediği görülen Cengiz, duygularını şöyle dile getiriyor:

“Bu gün sizlere Manavgat’ımızda ve kendi çocuklarımız tarafından düzenlenen bir etkinlik hakkında bilgi vermek ve sizi gururlandırmak istiyorum.

Tanımanızı isterim ki, Yaşları küçük, Çok ciddi bir sınavdan sonra seçilerek başarısını kanıtlamış, kendilerini geleceğe hazırlayan ve geleceğin kapısının şifrelerini çözmeye çalışan, çalışkan, mütevazı, kararlı ve umudumuz bu gençler Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencilerinden başkası değildiler.

Başka bir anlatım şekli ile geleceğin en iyi doktorları, mühendisleri, bilim insanları, yazılım mühendisleri, girişimcileri ve siyasetçilerinin çoğu bu öğrenciler arasından çıkacak ve ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine çok ciddi katkı sağlayacaklardır.

Hazırlık aşaması yaklaşık bir yıl süren etkinliğin teması  güncel ve çekiciydi, daha da ilginç olan ise geçlerin değişimin önce değişmeye karar vermekle başlayacağını  tüm izleyicilere hatasız bir organizasyonla  aktarma başarılarını göstermeleriydi..

Yazı konusu hikaye şimdi başlıyor, Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri 21 Haziran’da müthiş bir konferans düzenlediler. Bu konferans ki öyle kolay hazırlanan bir konferans değildi. Etkinlik temasına uygun olarak Ülkemizde değişimi gerçekleştiren çok kıymetli konuklar konuşmacı olarak davet edilmişlerdi.

Davet edilen konuşmacılar; İzmir Çeşme’deki köyünü köyünün duvarlarına yaptığı resimler ile dünyaya tanıtan ressam Nuran Erden, elektro gitarı ile dünyada ses getiren Rabia Akbıyıkoğlu, nesnelerin interneti üzerine çalışan ve giyilebilir akıllı protezler konusunda dünyada önde gelen bir bilim insanı olan Boğaziçi Üniversitesi’nden Sema Dumanlı Oktar, yerli ve milli araba tartışması sürerken yerli ve milli uçan arabamızı üreten Eray  Altunbozar ve iklim değişikliği konusunda ülkemizdeki en önemli aktivistlerden Ela Naz Birdal öğrencileri ve dinleyicileri heyecanlandıran müthiş sunumlar gerçekleştirdiler.

Amerika’da hayata geçen, dünyanın değişmesi ve geleceği şekillendiren insanların konuşmacı olarak katıldığı TED-X konferans sisteminin gençler için uyarlanmış bir versiyonu olan Türkiye’de gençler için düzenlenen TED-X Youth konferansı, Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencilerinin girişimi ile fen lisesi konferans salonunda düzenlendi.

Bu konferansta en çok dikkat çeken sunumlardan biri ise Türkiye’nin ilk uçan arabası AirCar’ın genç kurucusu ve Cio’su Eray Altunbozar’ın sunumuydu. Yaptıkları uçan arabanın bütün testlerden geçtiğini söyleyen Eray Altunbozar; Sanayi Bakanlığı’na başvurularını yaptıklarını izin verildiği taktirde gerekli istasyonları kurarak 2024 yılında İstanbul’da hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.

Konferansa katılan diğer girişimcilerin de meslekleriyle ilgili yaptıkları değişimleri heyecanla dinleyen gençlerin gelecekleri ile ilgili bir yol haritasının ipuçlarını yakalamış olduklarını gördüm.

Etkinliğin başından sonuna kadar planlandığı ve kusursuz işlediği fark ediliyordu, aynı zamanda bu etkinlik küçük yaştaki gençlerin icra ettiği harika bir organizasyon olarak katılımcılardan tam puan almıştır. Ayrıca Hatasız olmaya çalışmadılar, yanlış yapmaktan korkmadılar ve etkinliğin başından sonuna kadar, ilgiyi canlı tutmayı başardılar.

Bu gençlerle gurur duydum bu gençler için yapacağım her türlü övgü cümlesi ve kelimesi inanıyorum ki yetersiz kalacaktır.

Çok şey kaybettiniz,

 

Manavgat’ta ilk defa yapılan bu önemli konferansta kimler mi vardı?  Öğrenciler, velileri ve öğretmenler vardı. Peki kimler yoktu? Öğrencilerin çok büyük emeklerle hazırlıkları konferansa davet ettiklerini bildiğim resmi eğitim kurumlarından, özel ve devlet okullarından kaliteli eleman bulamıyoruz diyen odalardan ve sivil toplum kuruluşlarından hiç kimse yoktu. Davetiye ulaşamayanlara sözüm yok..

Ülkem ve Manavgat’ım kazandı ancak değişmek ve değişimi istemeyenler ile bu etkiliğe destek vermeyeler kaybettiler. Kaybettiler..Bu durum bu pırıl pırıl gençleri üzmüşmüdür bilemem. Ama itiraf edeyim beni çok üzdü.

Hani gençler geleceğimizdi? Bu söylemler maalesef lafta kalıyor. Fakat gençler her şeye rağmen biz yetişkinlerden çok daha bilgili ve bilinçli…

Sohbet ettiğim bir öğrencinin“bundan sonra hem kendi geleceğim hem de ülkemizin geleceği için çok daha fazla çalışacağım” demesi çok anlamlıydı.

Şehrimizin takım elbiselileri, büyük başkanları, büyük teşkilatları ve sözde Manavgat Sevdalıları, ilgisiz kalsalar da bu gençler yine de küsmüyor ve biliyorlar ki bilgi en büyük sermaye ve ülkemizin önünü bu genç yetenekler açacak.

Dünyanın en büyük zenginliği itibarlı bir ülkenin insanı olmaksa eğer bu gururu bize iyi yetişmiş genç nesil yaşatacaktır.” (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler