Fen Lisesi Gençlik Köprüsü ekibi Almanya’dan döndü

  • 20 Ekim 2018
  • 946

Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen “Vizyon 2025: Ortak Gelecek Atölyesi isimli Türk-Alman Gençlik Köprüsü projesinin son toplantısını tamamlayarak yurda döndü.

Proje toplantısı ile ilgili bilgi veren okul müdürü Hasan Kökçü: “Sadece Almanya ve Türkiye’deki liselerin faydalanabildiği Türk-Alman Gençlik Köprüsü projesine Antalya ilinden katılan ilk lise olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.  Geçtiğimiz yılın Ocak ayında başlayan ve bu yılın Haziran ayında sona erecek olan proje kapsamında Kenzingen Gymnasium ile ortak olarak 2 yıldır öğrencilerimizin kültürel, dilsel, sosyal ve iletişim yeterliklerini arttırmak için atölye çalışmaları ve eğitimler gerçekleştirdik. Robert Bosch Eğitim Vakfı tarafından desteklenen projede 26 öğrencimiz okulumuzu temsilen Almanya’da düzenlenen toplantılara katılmıştır. Projemizin son toplantısı 10-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirildi. Başarılı bir proje çalışma toplantısına katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.

Proje sorumlusu olan İngilizce öğretmeni Hasan Biber: ”Öncelikle proje ortağımız olan Kenzingen Gymanisum yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerine içten yaklaşımları ve organizasyonları için teşekkür etmek istiyoruz. 10 öğrencimiz ile birlikte katıldığımız ve farklı alanlarda öğrencilerin geleceğe yönelik umut, beklenti, hedef, plan ve düşüncelerini araştırmayı hedeflediğimiz proje kapsamında Almanya’da kaldığımız süre boyunca grup çalışmaları, sunumlar, atölye çalışmaları ile öğrencilerin zihinlerindeki geleceği anlamaya çalıştık. Türk ve Alman öğrenciler arasındaki benzerlik ve farklılıkları tespit ederek kültürlerarası anlayışa ve saygıya katkı yaptığımızı düşünüyoruz. Kendi kültürümüzü de detaylı bir şekilde tanıtabildiğimiz toplantı boyunca proje kapsamında yoğun bir şekilde çalışan öğrencilerimiz hem yabancı dil becerilerini geliştirme hem de farklı kültürleri yakından tanıyarak yeni arkadaşlar edinme fırsatı yakaladılar. Proje toplantısına katılan 10 öğrencimizde uzun vadede somut sonuçlarını alabileceğimizi bu işbirliğinin Antalya’da bir ilk olması bizleri gururlandırmaktadır.” dedi.

Toplantıya katılan Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri: “Böyle bir çalışmanın parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çoğumuzun ilk defa yurtdışına çıktığı bu projede hem yabancı dil becerilerimizi geliştirebilme hem de geleceğe yönelik planlarımızı ve düşüncelerimizi Alman öğrencilerle paylaşma fırsatı bulduk. Yeni arkadaşlar edindik ve güzel anılarla ve önemli deneyim ve kazanımlarla okulumuza döndük. Bize bu fırsatı sağlayan okulumuza ve öğretmenlerimize proje toplantısına katılan tüm arkadaşlarım adına teşekkür etmek isterim” dedi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler