“Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır”

  • 22 Şubat 2019
  • 707

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Büro Amirliği, Manavgat Anaokulu öğrencileri Dino Park’a götürdü. Etkinliğin, çocukların polislik mesleğine bakışı, polisin yaptığı çalışmalara ve görev alanlarına ilişkin çocukların bilgilendirilmesini sağlamak olduğu belirtildi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından, bugünün küçüklerinin yarının büyükleri ve teminatı olacağı gerçeğinden hareketle çocukların polislik mesleğine bakışı, polisin yaptığı çalışmalara ve görev alanlarına ilişkin çocukların bilgilendirilmesini sağlamak, çevrelerinde olan biten olaylara karşı duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla ilçemizde bulunan Manavgat Anaokulu öğrencilerini Dino Park ziyaret etkinliği gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, çocukların en temel ihtiyacının ilgi olduğu ifade edilerek,  “İstenen davranışları gösterdiğinde desteklenen çocuk, onaylanan davranışlarının hangileri olduğunu öğrenir.  Bu ortam özgüvenli çocuk yetiştirmenin temelidir. Günümüz şartları dikkate alındığında, kendi kendini yönetebilen, atılgan, güvenli, kendi başına karar verip sorumluluğunu üstlenebilen çocuk ve yarının gençlerini topluma kazandırmak çok önemlidir.

Sonuç olarak kendine güvenen, mutlu ve sosyal ilişkilerinde başarılı çocuklar yetiştirmek istiyorsak onlara davranışlarımızla örnek olmalı, onlara güvendiğimizi hissettirmeli, olumlu davranışlarını takdir etmeli, onlarla ilişkilerimizde hoşgörülü, tutarlı, net ve kararlı davranmaya dikkat etmeliyiz.

Toplumun gelecekteki yapı unsurları olan çocuklarımızın iyi birer öğrenci olmaları kadar her anlamda yeterli ve kaliteli yetişmiş bireyler olmalarını teşvik etmek gerekmektedir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır” denildi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler