CHP, İYİ Parti, ADD ve Emekli Sen’den Atatürk Anıtı’na çelenk

  • 29 Ekim 2020
  • 333

Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yılı kutlamalarında Manavgat Cumhuriyet Halk Partisi, Manavgat İYİ Parti, Atatürkçü Düşünce Manavgat Şubesi, Emekli Sen Manavgat Şubesi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak birer konuşma yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl kutlamalarına Manavgat Cumhuriyet Halk Parti İlçe Başkanlığı, İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Manavgat Şube Başkanlığı ve Manavgat Emekli Sen Şube Başkanlığı alternatif bir tören düzenleyerek Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelek koydu.

Törene Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Av. Aliye Coşar ve parti yöneticileri, İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hatice Avcı ve parti yöneticileri, ADD Manavgat Şube Başkanı Yaşar Bulut ve yöneticiler, DİSK Emekli Sen Manavgat Şube Başkanı Salih Özdemir ve yöneticiler ile vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Burada bir konuşma yapan CHP Manavgat İlçe Başkanı Av. Aliye Coşar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çocuğuyla, kadınıyla, genciyle ve yaşlısıyla büyük kahramanlık örneği gösterilerek, bağımsız mücadele sonunda enkazdan yeni bir devlet kurulduğunu ve Cumhuriyet’in ilan edildiğini ifade ederek, “Cumhuriyet o günün zorlu şartları altında canlarını hiçe sayarak emperyalist güçlere karşı verilen mücadelenin bir eseridir” dedi. Başkan Coşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, aydınlıktır, eşitliktir, özgürlüktür, tam bağımsızlıktır. Bizleri bugün Ortadoğu’nun karanlığından ayıran temel değer Cumhuriyet kazanımlarıdır. Geçmişte olduğu gibi bugün de Cumhuriyet kazanımlarına düşman olanlara karşı birlikte mücadele etmek bizim öncelikli görevimizdir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üm ve Cumhuriyet kazanımlarının unutturulmaya çalışıldığı günlerden geçmekteyiz.  Karanlık günler yaşadığımız bugünlerde hukuk ve adaletin geldiği durum, akıl ve bilimden uzak gerici zihniyetlerin laiklikten uzaklaştırma çabaları, eğitim sisteminin yapboza dönüştürülmesi hepsi ama hepsi Cumhuriyet kazanımlarının yok edilmek istenmesinin birer sonucudur.

Unutmamak gerekir ki, bizlere emanet edilen Cumhuriyet nasıl canla başla verilen mücadelenin eseri olduysa, bu emanete de sahip çıkmak canla başla hepimizin mücadelesi olacaktır. Ülkemizde Cumhuriyet değerleriyle ilgili kaygılarımız günden güne artmaktadır. Cumhuriyet’i hiç korkmadan, hiç yılmadan geleceğe taşımak hepimizin borcudur.  Milli Bayramlarımızı unutturmaya çalışanlara, saray iktidarına rağmen milletin egemenliğini savunup, bayramlarımızı coşku ile kutlamaya meydanlarda devam edeceğiz. Çünkü bu ülke hepimizin, Cumhuriyet hepimizin.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet payidar kalacaktır’ sözlerini hatırlatarak, kimsesizlerim kimsesi olan Yaşasın Cumhuriyet, bayramınız kutlu olsun.” (Haber: Tamer ERKİNER)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler